• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Islandsk agent om Vendsyssel-juvel: Han har potentialet til noget stort

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Vendsyssel har lejet den 19-årige kantspiller Jon Dagur Thorsteinsson, og med førsteholdsfodbold blomster den unge islænding også.

Af Kenneth Jensen

Han skiftede til Vendsyssel i sommer på en lejeaftale, Jon Dagur Thorsteinsson, og allerede nu kan oprykkerklubben sige, at den har fået meget ud af lejeaftalen med Fulham.

For islændingen har vist sig at være et af de bedste offensive våben i klubben, og han kan ende med at blive forskellen på succes og fiasko. En enkelt gang har han også fundet vej til Tipsbladet.dk's Rundens Hold.

Faktisk endte det med at blive Vendsyssels held, at Fulham rykkede op i Premier League. For det lukkede reelt døren for Jon Dagur Thorsteinssons muligheder for at komme få spilletid på Fulhams førstehold.

I stedet er det nu den nordjyske oprykkerklub, der har glæde og gavn af den 19-årige kantspillerens kvaliteter.

- Det kunne i teorien også have været Hobro og Vejle, siger Magnus Agnar Magnusson, der er Thorsteinssons agent, til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det vigtigste for ham er et få en masse spilletid, og det får han lige nu. Han fik godt med spilletid på Fulhams andethold, og han gjorde det fint, men der er brug for førsteholdsfodbold. Nu er han også kommet ind omkring det islandske landshold.

- Nogle gange går det godt med en lejeaftale, og indtil videre er det lykkedes godt.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad der skal ske fremadrettet. Lejeaftalen udløber til sommer, og det samme gør aftalen mellem Fulham og Thorsteinsson i teorien også. Dog har den engelske klubben en option på ham, og derfor er det ikke til at sige, hvad der skal ske.

- Det vigtigste for Jon Dagur er at få spilletid. Det islandske landshold mangler en type som ham, og jeg tror, der gælder det samme som med danske spillere rundt i verden: Unge spillere er på kontrakt i en større klub i Europa, men søger væk for at få spilletid på et førstehold. Det er det, Jon Dagur får i Danmark, og han er faldet godt til og er blevet taget godt imod af trænere og spillere. Så det har været fint indtil videre, siger agenten.

Fremtiden kan også permanent være i dansk fodbold for den islandske kantspiller.

- Det ville han ikke have noget imod. Jeg mener selv, han har potentialet til noget stort, men det er også klogt at tage lidt tid, inden man tager et stort skridt. Ellers ender man med at vende tilbage igen, siger Magnus Agnar Magnusson.

Thorsteinsson har indtil videre spillet otte kampe i Superligaen for Vendsyssel - han har scoret to gange. Senest fredag mod SønderjyskE, hvor han scorede direkte på frispark.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020