• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Izunna: Jeg har brug for et nyt eventyr

Izunna: Jeg har brug for et nyt eventyr
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Midtbanespiller Izunna Uzochukwu er i gang med sit niende år i Danmark, og når kontrakten til sommer udløber, håber han på at prøve noget nyt i en større liga.

Af Kenneth Jensen

I FC Midtjylland er der stadig forhåbninger om at forlænge midtbanespiller Izunna Uzochukwus kontrakt, når den nigerianske midtbanespiller til sommer er fri på markedet. Men det bliver svært, og sportsdirektør Claus Steinlein har tidligere udtalt, at Izunna også fortjener et skifte.

Den 24-årige midtbanespiller er i gang med sit niende år i dansk fodbold, og han kan om lidt under tre måneder stå med et dansk mesterskab sammen med resten af FC Midtjylland-truppen. Alligevel lægger han ikke skjul på, at han har et ønske om at prøve noget nyt.

- Nu må vi se, hvad der sker, det er nemmere at tale om sidst på sæsonen, fordi mit fokus er på at spille og hjælpe min klub, siger Izunna til tipsbladet.dk og forklarer:

- Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil prøve et nyt eventyr, og til sommer er det rigtige for mig at tage et nyt skridt i karrieren. Sådan har jeg altid tænkt. Jeg vil gerne prøve at spille et andet sted i Europa, for som spiller vil jeg også gerne nå at opleve meget. Det er selvfølgelig vigtigt at finde et sted, hvor jeg kommer til at spille, så jeg fortsætter min udvikling. Der har Midtjylland været god for mig, og nu vil jeg tage næste skridt.

- Det er også vigtigt, at jeg bliver sikret økonomisk, og nu må vi se, hvad der kommer til at ske. Jeg tænker ikke meget over det, min agent får lov til at styre de ting, siger Izunna videre.

I denne sæson har den nigerianske midtbanespiller haft svært ved at holde fast i en plads i startopstillingen - blandt andet fordi finske Tim Sparv har spillet fremragende på den defensive midtbaneplads, som Izunna også gerne vil spille.

Selv er han naturligvis ærgerlig over ikke at spille så meget, men det nytter heller ikke noget at brokke sig, fortæller Izunna.

- Jeg vil utrolig gerne spille, og det er rigtigt, at jeg ikke har spillet så meget. Kun én gang i de fem kampe (i foråret, red.) er jeg startet inde. Jeg koncentrerer mig og fokuserer på at hjælpe holdet, men inden i har jeg det da en smule skidt, fordi jeg ikke spiller. Omvendt ved jeg også, at min chance kommer, hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt, siger Izunna.

Den 24-årige midtbanespiller har spillet 144 Superliga-kampe for FC Midtjylland.