• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

- Vi har bemærket, at de står i kø foran kameraet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Guldkampen spidser til med to runder igen, hvor Jacob Neestrup holder fuld fokus på FC Københavns præstationer uden at fokusere alt for meget på den omkringliggende støj.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Superligaen spidser for alvor til med to runder igen.

Nedrykningsduellen er tæt som aldrig før, og i toppen er FC København og FC Nordsjælland adskilt af et point. Der er dermed alverden på spil i både pinserunden og i den efterfølgende weekend, hvor det hele skal afgøres.

I FC København kan cheftræner, Jacob Neestrup, også godt mærke, at håndfladerne er en smule mere svedige end normalt.

- Det spidser til nu. Spændingen er bare større. Selvfølgelig var folk også blevet glade, hvis vi scorede til 4-3 kort før tid i runde to [referere til seneste spillerunde mod AGF, red.]. Parken stak helt af forleden, så det er bare noget andet, når det spidser til og følelserne kommer lidt mere i kog. Derfor handler det også om at bevare roen i de ting vi laver, siger Neestrup til Tipsbladet og den øvrige fremmødte presse efter torsdagens træning.

Allerede i den kommende spillerunde kan FC København genvinde mesterskabet, hvis de selv vinder i Viborg, og FC Nordsjælland taber i Brøndby. Spillerne fra Farum tror dog, at det ender omvendt.

- Vi har godt bemærket, at flere af deres profiler [FC Nordsjællands, red.] har stået i kø foran kameraerne det sidste stykke tid og sagt, at de er helt sikre på, at vi snubler. Vi må gøre vores arbejde og have fokus på os selv. Det har vi indtil videre haft ret meget held med, siger Jacob Neestrup.

Nogle fangrupperinger har også spekuleret i, at Brøndby IF med noget nær fuldt overlæg vil ligge sig fladt ned mod FCN, så klubben fra Farum fortsat er i spil til at tage mesterskabet, skulle FCK snuble.

Det gjorde Carsten V. Jensen harm, da han skulle forholde sig til spekulationen, og Jacob Neestrup er helt på linje med Brøndbys fodbolddirektør..

- Jeg kender Jesper og Retov som dygtige trænere og etiske mennesker, så det er slet ikke en ting. Det er en fodboldkamp ligesom alle andre. Jeg kan godt forstå rivaliseringen i forhold til fans, men i forhold til spillere og trænere synes jeg bare, man skal give Brøndby den arbejdsro, som de fortjener med henblik på at lave en god præstation.

Jacob Neestrup kan dog godt tillade sig at have et håb på vej hjem i bussen fra Viborg, hvor kampen på Brøndby Stadion er fløjtet op.

- Jeg kommer aldrig til at sige, at jeg holder med Brøndby IF, men jeg håber, deres modstander ikke vinder, siger FCK-chefen med et smil.

FC København spiller ude mod Viborg FF klokken 16.00, mens Brøndby IF får besøg af FC Nordsjælland klokken 18.00. Runden efter tager FCK hjemme mod Randers FC, mens FC Nordsjælland får besøg af Viborg FF.