Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-boss forklarer: Derfor er Babacar tilbage

FC København-cheftræner Jacob Neestrup forklarer tirsdag, hvorfor Khouma Babacar er tilbage i varmen i hovedstadsklubben, efter at han blev erklæret ude for godt et års tid siden.

Tipsbladet på Frederiksberg. 

- Der er ingen vej i FC København for Khouma Babacar under mig.

Ja, så klar var meldingen fra FCK-cheftræner Jacob Neestrup over for B.T. Sport i december sidste år. Men efter to transfervinduer, hvor “løverne” ikke formåede at afskibe den senegalesiske angriber, er han nu tilbage i varmen.

Khouma Babacar har fået spilletid i to testkampe for FC København i løbet af den seneste uges tid, og han konkurrerer på lige fod med sine holdkammerater. Man har “slået en streg over det, som er sket”, som Neestrup formulerede det til FC Københavns egen hjemmeside.

En formulering, han gerne vil korrigere tirsdag, hvor han over for den fremmødte presse uddyber beslutningen om at hive Khouma Babacar tilbage i varmen.

- Jeg vil starte med at sige, at det var en dårlig formulering, der lyder lidt mere dramatisk, siger Jacob Neestrup og fortsætter:

- Det er klart, at når du vælger - som jeg har gjort - at være klar og tydelig med, at en spiller vil have en svær fremtid under mig, fordi der var nogle ting i spillet og i træningerne, som jeg synes, han kunne have bidraget bedre til… Men planen var at han skulle videre. Så der har ikke været noget mere dramatisk end det, udover at der har været nogle sportslige til- og fravalg.

- Planen om at han skulle videre, lykkedes ikke, og så kan man gøre to ting: Du kan have din forfængelighed og dit store ego som cheftræner, eller du kan kigge spilleren i øjnene. Og der har vi kigget hinanden i øjnene og sagt, at uanset om det bliver til minutter eller ej, er det bedste for Babacar og FC København, at vi kommer videre, og at han konkurrerer på lige fod med sine holdkammerater.

For et år siden sagde du, at der ingen vej tilbage var for Babacar under dig. Hvad er sket? Hvorfor er han tilbage? Mangler I en angriber?

- Nej, nej. Det er ikke det sidste. Det er slet ikke der, vi er. Der er gået et år, og der var nogle ting i min start, hvor jeg gerne havde set, at han havde bidraget anderledes, plus at vi havde nogle andre spillere, der performede godt, blandt andre Hakon Haraldsson.

- Så det er vel det gode gamle ordsprog med, at tiden læger alle sår, og nu er vi her. Der er tre måneder tilbage af kalenderåret med mellem 11 og 13 kampe, og vi har kigget hinanden i øjnene, og det bedste for ham og FC København er - uanset om han får minutter, og uanset om han er her efter næste transfervindue - at han fortsætter med den indsats, han har lagt på træningsbanen den sidste måned, og at vi ser fremad.

Er det dig eller Babacar, der indleder snakken om at slå en streg over tingene?

- Det er jo ikke sådan, at vi ikke har snakket med hinanden. Vi har været indstillet på, at han skulle finde et nyt sted, og så har vi egentlig planlagt træningsugerne efter det og fokuseret på nogle andre spillere. Nu er vinduet overstået, og hvad gør man så? Man gør vel bare det, vi gør nu, og det er at tage en snak, og så må man jo - uanset hvor åndssvagt alle måtte mene, det er - melde ud, hvordan det er. Det er foregået fuldstændig udramatisk.

Du siger, han er topprofessionel. Nu nævner du, at du havde ønsket noget mere fra ham i træningerne. Var han for dårlig i træningerne, eller var han useriøs?

- Nej, nej, han har ikke været for useriøs på noget som helst tidspunkt. Som træner vælger du til og fra, og det gør du specielt måske på positioner, hvor du har meget at vælge imellem. Der var nogle ting, hvor jeg som cheftræner synes, at han kunne have bidraget bedre, og det har jeg selvfølgelig fortalt ham.

- Så har vi arbejdet på, at han skulle finde et nyt sted, og nu er vi her med 11 til 13 kampe tilbage i år. Det kan være, at han kommer til at spille. Det kan også være, at han ikke kommer til at spille. Det, vi bare har meldt ud, er, at han kommer til at konkurrere på lige fod med sine holdkammerater, slutter Jacob Neestrup.

Khouma Babacar, 30 år, har kontrakt med FCK frem til sommeren 2025. Han står noteret for tre mål i 17 kampe for "løverne".