Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Rinne vinder Det Gyldne Bur

Målmændene i Superligaen og 1. division har valgt den 28-årige AaB-profil til årets målmand i dansk fodbold.

Han har været i top tre ved de seneste tre kåringer, men denne gang løb han selv med al hæderen: Jacob Rinne har vundet Det Gyldne Bur som årets målmand. Den 28-årige AaB-keeper vandt med mere end dobbelt så mange point som Patrik Carlgren, Randers FC, på andenpladsen. Jesper Hansen, der i sommer skiftede fra FC Midtjylland til AGF, er nummer tre.

- Det føles faktisk fantastisk. Det er noget, som jeg på individuelt niveau stræber efter, helt klart. Det er en anerkendelse af, at jeg over lang tid har gjort nogle gode ting. At få det her i mit femte år i AaB er helt fantastisk, siger Rinne om hæderen.

Det er målmændene i Superligaen og 1. division, som afgiver pointene i Tipsbladets kåring. De skal hver give tre, to og ét point til tre keepere i dansk fodbold. 19 ud af 24 målmænd gav Jacob Rinne point, og 12 havde svenskeren som deres nummer ét i 2021.

- For mig har han leveret på et stabilt højt niveau hele 2021 og er i min bog den vigtigste spiller for sit hold, siger FC Midtjyllands Jonas Lössl om AaB-kollegaen.

- Jacob Rinne har været stabilt god over lang tid, og han har mange gode ting i sit målmandsspil. Han redder virkelig mange point for sit hold, og så virker han i øvrigt til at være en god fyr, siger Sten Grytebust, der i efteråret var på en lejeaftale i Vejle Boldklub.

Tipsbladet har uddelt Det Gyldne Bur siden 1984. Nyligt afdøde Lars Høgh er med fem kåringer suverænt den mest vindende keeper.

Køb Tipsbladet fredag og læs et stort interview med Jacob Rinne. Du finder Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.