Foto: IMAGO
Superliga

- Alle tænker bare wow!

Hollandske Kevin Diks har fundet sit andet hjem i Danmark og FC København.

Han er blevet 27 år, hollandske Kevin Diks, men han er måske i gang med sin bedste periode i karrieren.

Forsvarsspilleren, der er højre back men også kan spille i midterforsvaret, er i gang med sin tredje sæson i FC København efter et par år i AGF, og han stråler for tiden og var blandt klubbens bedste spillere i efteråret.

Og det skyldes blandt andet, at forsvarsspilleren er tilpas på en helt særlig måde i Danmark og FC København.

Det fortæller han til Voetbal International.

- Jeg føler mig virkelig hjemme her. København er den bedste klub i landet og har de mest fanatiske fans. Alle, der kommer her, tænker bare wow!

- I forhold til fansene kan man sammenligne det lidt med Feyenoord-fansene. Når jeg er i København, bliver jeg også oftere og oftere genkendt og bedt om et billede eller en autograf, siger Kevin Diks til Voetbal International.

Hollænderen har en fortid i Vitesse, inden han blev solgt til Fiorentina. Herfra blev han udlejet til flere klubber, blandt andre Feyenoord, og nu har han altså slået rod i dansk fodbold.

- Jeg var en helt anden spiller dengang, end jeg er nu. 

- Jeg kæmpede meget med mig selv. Jeg gik fra Vitesse til Fiorentina og skulle finde ud af, hvem jeg var som fodboldspiller, og hvor mine kvaliteter lå, og hvordan jeg bedst kunne bruge dem, siger Kevin Diks.

Og man må i den grad sige, at han har fundet ud af, hvordan han skal bruge sine kvaliteter, for den hollandske forsvarsspiller er bare blevet bedre og bedre i FC København, hvor han kan spille alle pladserne i bagkæden.

Diks har kontrakt med FC København frem til sommeren 2025.