Superliga Ole Hoffskov

- Jeg under virkelig OB den pokalfinale

Foto: Anthon Unger

Kenneth Emil Petersen er glad for at se sin tidligere klub stå i en pokalfinale.

Af Ole Hoffskov

Når de fynske fodboldfans har skålet i Albani de seneste mange år, har der i højere grad været tale om gravøl end festlige fadbamser.

Torsdag er det måske champagnen, der skal findes frem.

For første gang i 15 år har OB mulighed for at vinde en titel, når holdet møder FC Midtjylland i pokalfinalen på Brøndby Stadion. De seneste 10-12 år har været særdeles magre for den fynske klub, og derfor er det også kærkomment, at holdet igen har mulighed for at løfte en pokal.

Sådan lyder det fra TV3 Sport-eksperten Kenneth Emil Petersen, der også har en fortid som spiller i OB.

- Der er ingen tvivl om, at det betyder ekstremt meget for OB. Jeg dækkede den anden semifinale i Odense, og man kunne tydeligt mærke den stemning og eufori, der var. Den var voldsom. Det stank af, at hele Fyn hungrer efter noget succes, siger Kenneth Emil Petersen til Tipsbladet og fortsætter:

- Der var den samme hunger, da jeg var i klubben, men det er bare ikke blevet forløst på noget tidspunkt. Nu er OB der endelig, og det under jeg dem faktisk. Det er dejligt, og det er rart at se OB tilbage i en stor kamp. Billetterne er blevet revet væk, og det fortæller, at de er klar på Fyn.

- OB er en fodboldby, hvor der er en enorm opbakning, men de har bare haft nogle meget hårde år – også da jeg var i klubben. Derfor glæder det mig også, at der nu – mod slutningen af endnu en tung sæson i rækken – er en pokalfinale at se frem til. 

OB sluttede som nummer otte i Superligaen og var et stykke fra den plads i mesterskabsspillet, som var den erklærede målsætning før sæsonen. Alt det er dog glemt, hvis anfører Jens Jakob Thomasen torsdag kan løfte pokalen mod himlen.

- Hvis de vinder pokalen, er sæsonen reddet, det mener jeg helt bestemt. Så får de et trofæ, og det er dem, man spiller for som fodboldspiller. Jeg var selv heldig at vinde noget, da jeg var aktiv, og det er det, man husker og ser tilbage på med stolthed. Det vil fansene også gøre, hvis OB vinder, lyder det fra Kenneth Emil Petersen.

Som aktiv tilbragte Kenneth Emil Petersen to-et-halvt år i OB, og han kunne tydeligt fornemme, at fansene er påvirket af klubbens fald fra tinderne. For godt 10 år siden var fynboerne førsteudfordrere til FC København, men siden 2011 er holdet ikke blevet bedre placeret end nummer fem i Superligaen.

- Det plager dem. En del af forklaringen er selvfølgelig, at lønningerne er nogle helt andre, end de var, dengang det hed Eric Djemba-Djemba, Peter Utaka, Anders Møller Christensen og så videre. Det var dygtige, men også meget dyre fodboldspillere, og OB har jo lagt forretningen en smule om siden dengang.

- OB er i gang med en genopbygning, der i manges optik har varet for lang tid. Klubben er mislykkedes med mange ting – herunder det Kent Nielsen-projekt, jeg også selv var en del af. Nu kan Andreas Alm tage et kæmpe skridt i den rigtige retning, hvis han sikrer OB den første titel i mange år, lyder det fra eksperten.

Pokalfinalen fløjtes i gang klokken 15.00. Opgøret vises på DR1 og Viaplay.