Jesper C.: Det har været frustrerende
Illustration
Superliga

Jesper C.: Det har været frustrerende

Jesper Christiansen indledte efteråret glimrende for OB, men en skade sendte ham ud af holdet og siden kom han ikke tilbage. Nu vil han generobre sin plads på holdet i foråret. 

Syv kampe.

Det var alt, hvad det blev til for Jesper Christiansen i efterårssæsonen i Superligaen. Oven på et skadesfrit forår indledte han ellers efterårssæsonen glimrende i OB-målet, indtil en lyskeskade satte ham ud af spillet og Mads Toppel ind i målet, og selvom Christiansen blev klar igen midt i efteråret, kom han ikke tilbage på holdet, for Mads Toppel holdt sin plads i buret. 

Nu er OB begyndt forberedelserne til en ny sæson, og det Jesper Christiansens altoverskyggende ambition at vende tilbage til startopstillingen. 

- Mit fokus er at komme i den allerbedste form, jeg overhovedet kan. Jeg har forberedt mig rigtig godt i ferien, og jeg føler mig allerede godt tilpas så tidligt i opstarten her. Jeg fokuserer på at komme ind mellem stængerne hurtigst muligt, siger Jesper Christiansen til tipsbladet.dk. 

Han ser tilbage på efteråret, der på det personlige plan var en skuffelse for ham. 

- Det har selvfølgelig været frustrerende personligt, fordi jeg på trods af vores dårlige forår stod alle kampe og holdt et højt niveau. Jeg fik en rigtig god start på efteråret, hvor jeg efter de første seks runder havde lukket færrest mål ind og havde den højeste redningsprocent i ligaen. Jeg fik så problemer med lysken og var ude i tre-fire kampe, hvor Troels valgte at fortsætte med Toppel i målet. For mig personligt er det skidt, for jeg vil jo gerne ind og spiller, og jeg følte ikke, at jeg havde spillet mig af. Jeg var uheldig med at få de lyskeproblemer, det var noget pis, siger den 35-årige målmand.  

- Jeg har snakket med Troels og fået at vide, hvordan han så på situationen i efteråret. Det måtte jeg jo forholde mig til, og så kan man være enig og uenig. Jeg var selvfølgelig uenig, men der er ikke meget andet at gøre end at bevise, at jeg skal stå. Det vil jeg kæmpe rigtig hårdt for, tilføjer han. 

Spørgsmålet før den kommende forårssæson er nu, om Toppel og Christiansen begynder fra nul og konkurrerer på lige fod trods efterårets begivenheder. Jesper Christansen håber det. 

- Jeg håber så sandelig ikke, at der er noget, der er afgjort på forhånd. Jeg håber da, at jeg kan bevise mig gennem de træningskampe, der kommer nu. Jeg ved, hvad jeg kan, når jeg er i form og hvilket niveau, jeg kan nå. Jeg fokuserer på at komme op på det niveau, og så er jeg sikker på, at jeg nok skal komme tilbage mellem stængerne, siger han. 

Skulle det ikke lykkes at tilbageerobre pladsen i målet, er endnu en sæson på bænken naturligvis ikke tilfredsstillende for Jesper Christiansen, men den tanke fylder ikke meget hos målmanden.

- Selvfølgelig kan jeg ikke være tilfreds med det, men muligheden for, at det sker, eksisterer ikke i mit hoved, så det tænker jeg slet ikke på, fastslår han.