• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kæmpe chok i Parken: Stadion og spillere går ned

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En voldsomt ubehagelig episode udspillede sig på lægterne i Parken, og det smittede af på både FC København- og FC Midtjyllands spillere og trænere.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Parken

Et kæmpe chok gik igennem Parken lørdag eftermiddag og efterlod mere end 35.000 tilskuere helt tavse.

I anden halvleg blev Superliga-braget mellem FC København og FC Midtjylland afbrudt, fordi en tilskuer på den ene langside faldt om. Det lignede til forveksling de scener, der udspillede sig, da Christian Eriksen kollapsede i Danmarks EM-kamp mod Finland for godt to år siden.

Den historie endte heldigvis lykkeligt, og det gjorde det også denne lørdag i Parken. De seneste - og hidtil eneste - meldinger går på, at den pågældende tilskuer er blevet fragtet til Rigshospitalet i vågen tilstand.

Episoden påvirkede begge mandskaber på grønsværen.

- Det var dybt ubehageligt, og kampen dør jo fuldstændig efterfølgende. Stadion går ned, og spillerne går ned. Det var et eller andet sted bare minutter, der skulle overstås, siger FC København-træner Jacob Neestrup om det sidste kvarter af kampen. 

Også Viktor Claesson stod med en ubehagelig følelse.

- Det var hårdt, men heldigvis fik vi godt nyt. Jeg håber alt det bedste. Der var mange læger på stadion, og det er positivt. Forhåbentlig klarer personen sig, lyder det fra FCK-kaptajnen.

FC Midtjylland-målmand Jonas Lössl sad på Danmarks udskiftningsbænk den sommeraften i 2021, hvor Christian Eriksen faldt om, og han fik ubehagelig flashbacks.

- Jeg havde ikke stået her med et smil på læben og fejret sejren, hvis jeg ikke havde hørt, at personen er okay. Vi sender alle tanker til de pårørerende. Personen overlevede, og derfor kan vi godt stå her og være glade. Var det modsatte sket, havde det inde på banen været ligegyldigt.

- Jeg er i den uheldge situation, at jeg har prøvet det her før, og folk bliver berørte af det, lyder det fra Jonas Lössl. 

FC Midtjylland vandt opgøret 2-0.