• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kamil Grabara i Huddersfield: Uden AGF ville jeg ikke være her nu

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Klubber vil helst have spillere med erfaring, og uden de kampe, Kamil Grabara fik for AGF, var han netop havnet i Huddersfield, mener han selv.

Af Anders Dehn

Det lykkedes ikke AGF at forlænge Kamil Grabaras lejeophold, men den polske målmand fik, hvad han kom efter: spilletid. Den skaffede ham hans seneste store skifte, mener han.

I går kunne Liverpool fortælle, at klubben havde givet Grabara en ny langvarig kontrakt og samtidig lejet ham ud til Huddersfield Town. Holdet rykkede ud af Premier League i foråret og skal i den kommende sæson spille i The Championship.

Læs også: Liverpools Grabara rykker til Premier League-nedrykker

Det er Europas femtestørste liga mål på økonomi, og Grabara mener ikke, at han havde fået den transfer på plads, hvis ikke det havde været for sit halve år i AGF.

- Lad os være ærlige: Uden det skifte ville jeg ikke være her nu. Det er tydeligt. Det har selvfølgelig givet mig meget, siger han i et interview med HTTV.

- I England er der en særlig målmandsskole, og miljøet er lidt anderledes, så alle er interesserede i erfarne målmænd. Det bedste er en målmand med erfaring, som stadig er ung, men det er ikke altid, man får begge dele. Så det var ret vigtigt for mig at blive lejet ud og få nogle kampe.

- Det er lettere for klubben at gå efter mig, hvis de har set, at jeg har spillet de her kampe, som de kan følge i stedet for at se U23-kampene. 

20-årige Grabara spillede 16 Superliga-kampe for AGF, inden han rejste hjem til England igen. Det var første gang i karrieren, at han optrådte på seniorniveau.

Nu kan han se frem til et år på leje i Huddersfield, hvor han kan mangedoble sit samlede antal kampe, hvis han bliver fast mand. Holdet spiller 46 kampe i ligaen alene, og dertil kommer pokalturneringerne.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.