Video : Tipsbladet
Superliga

Kamil Grabara: Jeg fortryder ikke det Ryan-tweet

Kamil Grabara stiller for første gang op til interview efter sit famøse tweet om Mathew Ryan under VM.

Tipsbladet i Portugal

Kamil Grabara og Mathew Ryan har været to af de mest omtalte FC København-spillere i denne sæson, men nu har målmændene begravet stridsøksen, og hvis det var en boksekamp, ville dommeren række armen i vejret på Kamil Grabara.

Der blev ellers langet godt med jabs ud fra begge sider undervejs.

Under VM-slutrunden kulminerede det, da først Mathew Ryan udtalte til TV 2, at det efter hans mening udelukkende var af politiske årsager, at Kamil Grabara var førstevalget i FC København, og den polske keeper senere hånede Ryan i et tweet, efter at australieren havde droppet fælt i en VM-kamp. 

For første gang siden det opsigtsvækkende tweet stiller Kamil Grabara nu op til et interview og sætter ord på Mathew Ryan, der er blevet solgt til AZ Alkmaar. 

- Jeg sagde farvel, og vi gav hinanden hånden efter VM-pausen. Jeg synes, han er en god målmand, og jeg ønsker ham alt det bedste, og jeg værdsætter konkurrence, men ville jeg gå ud og sige, at det er et spørgsmål om politik, hvem der spiller? Nej. 

- Hvis jeg konkurrerede med en målmand, og det er helt tydeligt for mig, at jeg ikke er den bedste, ville jeg være den første til at indrømme det, siger Kamil Grabara.

FC København-målmanden fastslår, at han ikke har noget at beklage, når det handler om det famøse tweet under VM. 

- Det var ret unødvendigt, ikke? Jeg tror, at mange vil gøre noget anderledes, hvis de fik en chance for det. 

Så du fortryder?

- Nej, nej, nej. Det sagde jeg ikke. Jeg siger, at det var unødvendigt, men fortryder jeg det? Nej. Jeg havde fuld kontrol over, hvad jeg gjorde, så jeg kan ikke sige, at jeg fortryder det. Det svarer til at slå nogen ihjel og fortryde det bagefter. Jeg tager gerne imod kritikken. Man har to muligheder; enten er man ærlig, eller også får man folk til at tro, at man er det. 

- Et fair spørgsmål havde nok nærmere været, hvad jeg tænker om en anden persons så tåbelige udtalelser, siger Grabara. 

Hvorfor gjorde du det?

- Jeg har altid ment, at det er i orden at lave sjov, så længe man ikke sårer andre. Det skal man ikke. Men jeg bebrejder ikke mig selv, at jeg godt kan lide at lave sjov. Men alle har forskellig form for humor. Hvis jeg får fem personer til at grine, mens fem andre ikke gør, er jeg ligeglad. Jeg gør, hvad jeg finder rigtigt, og som jeg sagde, var det et unødvendigt tweet. 

I denne uge har Kamil Grabara igen stukket snuden frem på Twitter med en kæk bemærkning rettet mod Brøndby om, at han ikke tror, FCK og Brøndby skal spille flere kampe mod hinanden i denne sæson - underforstået, at Brøndby ikke kommer med i top seks. 

- Du kan spørge fodboldfans, hvad de helst vil have. Spillere, der leverer det samme uge efter uge, eller spillere, som rent faktisk interagerer med dem. Når man interagerer, kan det ikke altid være sødt og venligt, men jeg værdsætter rent faktisk Brøndbys fans. De siger altid noget om mig, og hvis jeg synes, det er sjovt, kan jeg rent faktisk godt lide deres beskeder. 

- Jeg får hældt en masse i hovedet af Brøndbys fans, men farer vi i struben på hinanden, når vi mødes i bybilledet? Selvfølgelig ikke. Jeg har sågar et strålende forhold til mine naboer, som er Brøndby-fans. Jeg ved, at de også synger smædesange om mig på stadion, men derfor hygger vi os stadig, når vi lufter hunden. 

Kan du egentlig godt lide den danske humor?

- Jeg synes, den er udmærket. Jeg er ikke så glad for janteloven, men jeg forstår, at man skal opføre sig respektfuldt. Jeg kan godt lide dansk humor - jeg ville bare ønske, I havde mere af den, siger Kamil Grabara.

Han ser nu frem mod et forår, hvor han er det klare førstevalg i FC København, og hvor han ikke har Mathew Ryans ånde i nakken. 

- Jeg har hele tiden gjort mit bedste for at være nummer et. Jeg ville være den første til at bebrejde mig selv, og hvis jeg ikke følte, jeg var god nok, ville jeg aldrig gå rundt og sige, at jeg bør være førstevalget.

- Når man indgår en kontrakt, behøver man ikke at få venner. Når jeg er nummer et, vil jeg gerne have, at tredjevalget er et røvhul. Jeg vil gerne have, at han føler, han skal spille. Der er kun en målmand, der kan spille, så det ændrer ikke noget, om vi træner med tre eller fire. Det handler om at træne så godt som muligt, lyder det fra polakken.

FC Københavns første opgør i foråret er mod Silkeborg IF den 19. februar.