OB sælger Hallgrimur Jonasson til Lyngby
2016-02-24 14:19
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

OB's anfører Hallgrimur Jonasson ser frem mod forårspremieren mod AGF. Han mener, at OB's defensiv er forbedret.

Det er OB, der er vært, når tæppet går til en ny omgang Superliga i folkets teater - fodboldstadionerne - dette forår. 
 
Fredag tager fynboerne imod AGF i den første af 91 forårskampe i Superligaen, og OB-anfører Hallgrimur Jonasson melder om et sultent fynsk hold.
 
- Vi er klar. Vi har trænet hårdt og været igennem mange kampe, der er kommet nogle gode spillere ind, og vi har næsten ingen skader. Der er ingen undskyldninger. Nu skal vi i gang. Klubbens målsætning er, at vi skal stabilisere os i midten af rækken i denne sæson, og fremover skal vi være i top seks og komme med i medaljeslutspillet. Lige nu ligger vi nummer syv, men vi vil gerne højere op og generelt være mere stabilie, siger Hallgrimur Jonasson til tipsbladet.dk.
 
OB's store problem i efteråret var de mange mål, klubben lukkede ind. I hele fem kampe oplevede OB, at modstanderen scorede fire mål eller flere, så der er blevet arbejdet på defensiven i løbet af vinterpausen. 
 
- Det har vi håndteret godt. Trækker man den sidste kamp mod FCK fra, havde vi nogle gode kampe i slutningen af efteråret, hvor vi hentede mange point og lukkede få mål ind. I dele af efteråret var det ikke godt nok, og vi har arbejdet hårdt på det. Vores målmænd og forsvar har fået kritik, men det er vigtigt at pointere, at det handler om hele holdet. 
 
- Folk har haft ret i deres kritik, for vi har lukket for mange mål ind, men man skal også huske på, at vi har en mere risikofyldt og målsøgende spillestil. Da vi havde Ove Pedersen som træner, lukkede vi måske ikke så mange mål ind, men vi scorede heller ikke så meget. Vi vil gerne være i boldbesiddelse og styre kampene, og i efteråret var der for mange boldtab. Det har vi taget hånd om, for vi skal vinde flere kampe i foråret, siger Hallgrimur Jonasson. 
 
Han ser også positive tendenser i OB's offensiv, der var blandt lyspunkterne i efteråret. 
 
- Det bør kunne fortsætte. Vi har fået en anden type i AK, som havde det lidt svært i efteråret, hvor han var skadet og ikke spillede så meget. Desler er også tilbage i topform og har den energi, han skal bruge. Vi har nogle anderledes typer, men der er god kvalitet på holdet, så hvis vi får vores spil til at fungere, bliver det godt. Vi kommer til at skabe mange chancer i kampene, siger forsvarsspilleren, som glæder sig til fredagens kamp mod AGF, hvor OB går efter de tre point. 
 
- Vi har snakket meget om opstart og træningskampe nu, men ved først, hvordan det ser ud, når Superliga-kampene begynder. De spiller nok lidt anderledes end i efteråret, for de har fået Glen ind, og Duncan er også kommet til i angrebet som en anderledes type. Det er svært at vide, hvor de står, men vi er på hjemmebane, så vi skal gå efter at vinde. Vi kan ikke bruge uafgjort – vi skal vinde, siger han.  
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO