Video : Tipsbladet
Superliga

- Kan godt afsløre, at han var øverst på listen

FC Nordsjælland-træner Johannes Hoff Thorup løfter lidt af sløret for klubbens transferplaner og forventninger til den kommende sæson.

FC Nordsjælland har sagt farvel til Jacob Steen Christensen og Mads Bidstrup, men vicemestrene har allerede haft lappegrejet fremme og hentet Jeppe Tverskov, der er kommet til på en fri transfer fra OB.

Farum-klubben havde en blændende midtbaneakse i sidste sæson, så det er svære sko, Jeppe Tverskov skal udfylde, men cheftræner Johannes Hoff Thorup kan ikke komme i tanke om nogen bedre til at gøre det end den tidligere OB-kaptajn. 

- Jeg er i høj grad glad for den transfer. Vi var godt klar over i løbet af foråret, da vi sad og skulle planlægge, at Jacob Steen Christensen og Mads Bidstrup ville forlade os, så allerede på det tidspunkt kiggede vi på, hvad der var af muligheder, og jeg kan godt afsløre, at Jeppe var øverst på listen. Så det er fantastisk, vi har fået ham ind, siger Johannes Hoff Thorup til Tipsbladet.

Er Jeppe Tverskov udset som afløser for Mads Bidstrup eller Jacob Steen Christensen?

- Han er helt klart mere som Jacob Steen Christensen - også i kraft af, at han kan dække to positioner som midtstopper og midtbanespiller. Det giver os nogle muligheder.

Vil tilføre topkvalitet
Muligheder vil der også være masser af på transfermarkedet for FC Nordsjælland, der er et attraktivt sted i kraft af klubbens evne til at udvikle og sælge unge spillere - og naturligvis det faktum, at man skal spille europæisk fodbold i den kommende sæson. 

Johannes Hoff Thorup håber, det er muligt at forstærke truppen i løbet af sommeren.

- Vi skal tilføre noget topkvalitet. Jeg er ikke en træner, der står og banker på sportschefens dør hele tiden, jeg er mere fokuseret på de drenge, der er her, og vi har masser af kvalitet, men vi skal selvfølgelig se, om vi ikke kan tilføre endnu mere, lyder det fra FC Nordsjælland-træneren.

Johannes Hoff Thorup er samtidig med på, at der også er spillere, der kan blive solgt - det glæder ikke mindst stjernen over dem alle, Ernest Nuamah.

- Som træner håber jeg ikke på en stor udskiftning i truppen, men jeg kan heller ikke lukke øjnene for, at vi har haft spillere, som har præsteret bedre, end hvad vi kunne forvente. De er selvfølgelig interessante større klubber end os, siger han og tilføjer om Nuamah:

- Han er en fantastisk spiller, som har vist, han har niveau til mere end Superligaen, men alt skal falde på plads, og der er ikke noget, der bare er givet. Man kan ikke bare tage vores spillere. Jeg kommer til at arbejde med Ernest så længe, han er her, og hvor lang tid det er, må tiden vise.

Flere hold i topstriden
FC Nordsjælland var tæt på at løbe med guldmedaljerne i fjor, men mistede til sidst pusten i duellen med FC København. Nu er der mulighed for revanche, og ambitionerne fejler ikke noget i Farum.

- Det har længe været vores ambition at spille med i toppen, så det er der ikke noget nyt i. Top seks vil altid være en målsætning for os, og så tager vi det derfra, men vi vil gerne skubbe til det og på sigt nå endnu højere. Derfor er vi også afhængige af at skulle sælge spillere, så vi hele tiden kan udvikle fundamentet.

- Derfor har det givet blod på tanden, at vi var tæt på i sidste sæson, men jeg vil også gerne lige hen til september på den anden side af transfervinduet, før jeg melder alt for selvsikkert ud, siger Johannes Hoff Thorup.

Han forventer, at flere hold vil blande sig i guldkampen i den kommende sæson.

- Der sker altid noget uventet i løbet af en sæson – der var nok ikke nogle, der havde set, at AaB ikke skal spille Superliga mere. Viborg har gjort det godt, og jeg har svært ved at se, at de skulle dykke. Sådan er der altid et eller andet, og jeg tror, der vil være flere hold omkring de øverste positioner, slutter FC Nordsjælland-træneren.

FC Nordsjællands første opgave i den forestående sæson er hjemme mod Viborg FF.