• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Jacob Quvang

Kan score kassen: Vilde priser overrasker FCM-chef

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland står til at vinde den helt store jackpot på Ousmane Diomande, og vi kan lige så godt vænne os til enorme priser for unge talentfulde spillere, vurderer FCM-boss Svend Graversen.

Af Kenneth Jensen & Jacob Quvang

Gigantiske salg af Superliga-spiller er kommet for at blive.

100 millioner-barren er i denne måned blevet brudt to gange med salgene af Andreas Schjelderup og Victor Kristiansen, og et nyt stort Superliga-salg lurer i horisonten med tanke på den massive udenlandske interesse for FC Midtjylland-spilleren Ousmane Diomande. 

De seneste meldinger går på, at FC Midtjylland kræver 75 millioner kroner for forsvarsspilleren, der i denne sæson er udlejet til portugisiske C.D. Mafra i den næstbedste række. Her har han spillet førsteholdsfodbold i et halvt år, og skulle det lykkes FC Midtjylland at score så mange penge for ham, vil det være en handel, man vil tale om i lang tid fremover.

Diomande har nemlig endnu ikke fået sin FC Midtjylland-debut. 

Fælles for Diomande, Kristiansen og Schjelderup er, at de alle er unge, og de er solgt til store udenlandske klubber for enorme summer. Det blev 21-årige Raphael Onyedika også sidste sommer, da Club Brugge købte ham i FC Midtjylland for godt og vel 75 millioner kroner, selv om han kun havde spillet én sæson i klubben som fast mand. 

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen betragter det hele fra første række, og han siger til Tipsbladet, at det er en udvikling, som kun går i én retning.

- Diomandé træner helt sikkert lige nu og her nede i Mafria, og det er ingen hemmelighed, at der er kæmpe interesse for ham. Så må vi se, om der er noget, der kan matche det, som vi vil have.

Er det overraskende for dig? Det er en spiller, som har spillet førsteholdsfodbold i et halvt år.

- Vi kunne se, at han var rigtig dygtig. Det, som måske er overraskende, er prisen på de her spillere – især på de unge. Det går kun en vej.

- Det går så hurtigt. Med Raphael (Onyedika) gik det også hurtigere, end vi egentlig havde håbet på. Han var et år i Fredericia og et år her og så røg han. Så det går bare hurtigere, og det er det arbejde, der nok har forandret sig set fra vores side af. Det er bare et marked, der hele tiden bliver ved med at udvikle sig, og der kommer mere fart på.

- Så om vi er overrasket over, at der er så stor efterspørgsel på ham, nej. Vi er overrasket over, at vi er der, hvor vi er nu, forklarer Graversen. 

Storklubber som Sporting CP og Manchester City meldes til at være nogle af de klubber, som særligt har et godt øje til den ukendte FC Midtjylland-juvel, der har været fast mand hos C.D. Mafra i sin første sæson som seniorspiller. 

Det ventes da også, at FC Midtjylland ender med at sælge ham. I Sporting er der dog tale om en kabale, som lige skal gå op. Læs mere om det her.

Svend Graversen fortæller derudover, at Gustav Isaksen ikke bliver solgt i dette transferfindue.