Video : Tipsbladet
Superliga

Kehlet om kendelse: Det er jeg en smule træt af

FC Nordsjælland kunne have fået et straffe, hvis de havde sparket et hjørnespark lidt før.

Der var knald på fra start til slut i mandagens kamp mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland, som endte 3-3. Der var også dommerkendelser, som fik betydning. Blandt andet fik FCN ikke et straffe i forbindelse med et hjørnespark, hvor Charles holdt fast i Heys trøje.

Der var dog en klar årsag til, at det ikke blev dømt. Det fortæller kampens dommer Jakob Kehlet efter opgøret i et interview med Viaplay, hvor han slår fast, at det kunne være blevet til et straffe.

- Det gør det også, hvis bolden er i spil. Min vurdering på banen var, at det var den ikke. Man kan sige, at rent dommerteknisk kunne det være rigtig smart at stoppe spillet i det øjeblik, at den bliver slået, siger han og fortsætter:

- Men for mig var den ikke i spil. Vi har sådan en regel om, at linjedommeren melder at bolden kommer 'nu', og derfor er jeg ret skarp på, hvornår bolden er i spil eller ej. Det hører jeg ikke, inden han når at slippe ham. Det er vurderingen, lyder det fra Kehlet.

Han erkender endvidere, at det er meget tæt, som man kan se i videoen øverst i artiklen.

- VAR kan redde den, og hvis bolden er sparket og kan bevise, at den er i spil. Fordi jeg ser tydeligt holdeforseelsen, og derfor er jeg også en lille smule træt af måske ikke bare at have stoppet spillet inden, forklarer kampens dommer.

Derudover var der også en situation ved FC Midtjyllands mål til 3-2, hvor Adamo Nagalo lå med bolden i den ene hånd.

- Nu ser vi det jo i slow motion, og det skal man være varsom med, da det kan se dramatisk ud, når man ser det i slow. Men der er klart en hands. Vi vælger at lade fordelen køre, og så ender vi i et mål. Det er jeg egentlig godt tilfreds med. Men ellers kan VAR gå ind og pille ved det, hvis der nu ikke bliver scoret. Så der er jo gode billeder af det, kan man sige, siger Jakob Kehlet

Det står desuden klart for ham, hvorfor det ikke blev til et rødt kort til FCN-spilleren.

- Et rødt skal være en berøvelse af en oplagt scoringsmulighed, og her scorer de. Så den er ikke berøvet, kan man sige, forklarer Kehlet.