• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kenneth Andersen kan blive dansk mester: Jeg føler, jeg har en aktie

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brian Priske fører efter alt at dømme snart FC Midtjylland til et dansk mesterskab, men arbejdet startede under Kenneth Andersen, der også føler, han har en lille aktie i den forestående triumf.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland kan blive dansk mester torsdag aften med blot et enkelt point mod FC København. Hvis det ikke lykkes, har ulvene stadig fire kampe til at sikre mesterskabet.

Sagt på en anden måde; FC Midtjylland skal nok vinde guld. Spørgsmålet er bare hvornår.

Mesterskabet vil være en stor triumf for Brian Priske, der i sin første sæson som cheftræner fører sit hold øverst på skamlen. Det er dog værd at huske på, at Priske først overtog tjansen nogle kampe inde i sæsonen. FC Midtjyllands første seks Superliga-kampe var med Kenneth Andersen som cheftræner - han vandt de fem, inden han trak sig fra jobbet.

Derfor bliver det lidt på afstand, at Kenneth Andersen snart kan se FCM blive dansk mester.

- Det har glædet mig utrolig meget, at det gode arbejde er fortsat, og at det nu ser ud til, at der venter et dansk mesterskab rundt om hjørnet. Et meget fortjent mesterskab, siger Kenneth Andersen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Stabiliteten har virkelig imponeret mig og så selvfølgelig defensiven. Det er meget få mål, holdet har indkasseret i denne sæson, og det betyder meget, at modstanderen i hver eneste kamp ved, at det bliver utroligt svært at score. Det er også en kæmpe kvalitet i den forstand, at det gør det nemmere at vinde på dage, hvor man måske ikke spiller så godt. 

Kenneth Andersen overtog FC Midtjylland fra Jess Thorup i oktober 2018, og han nåede knap et år som cheftræner - og altså en god håndfuld kampe i denne sæson. 

Derfor mener han også, at han har et aftryk på det kommende mesterskab.

Læs også:FC Midtjylland regner med at købe spillere før nyt Europa-forsøg

- Jeg føler, at jeg har en aktie i mesterskabet. Det er ganske vist en lille aktie, men jeg stod i spidsen for holdet i de første seks kampe, og jeg var med i hele opstarten til sæsonen. Men der er sket meget siden. Der har været et transfervindue, og der er spillet mange kampe, så større er min aktie heller ikke, men den er der, siger han.

Han lægger ikke skjul på, at det største skulderklap skal gå til Brian Priske.

- Jeg er rigtig glad på klubben og holdets vegne over, at det ser ud til, at de bliver mestre. Og så glæder det mig selvfølgelig at se det flotte stykke arbejde, Brian Priske har udført som cheftræner. Det er hans første job som cheftræner, men jeg er slet ikke overrasket over, at det er gået så godt, lyder det fra Kenneth Andersen.

Det allerførste, Brian Priske gjorde, da han overtog som cheftræner, var at splitte Kenneth Andersens tremandsforsvar ad. Priske gik i stedet over til at spille med to mand i det centrale forsvar, og det har nærmest været umuligt at skabe chancer mod FC Midtjylland i denne sæson.

Kenneth Andersen løfter på hatten over den taktiske disposition.

- Det var godt set af Priske, det må man bare sige. Det har været den rigtige måde at gøre det på, siger han og tilføjer:

- Da vi i sin tid gik over til at spille med tre mand i forsvaret under Jess Thorup, havde det en rigtig god, umiddelbar effekt, og det samme må man sige om Priskes beslutning om en fireback-kæde. Nogle gange er det godt for spillerne, at der bliver ændret nogle ting, og der lige bliver rusket op i de indgroede vaner. 

Skal ikke være cheftræner igen
Da Kenneth Andersen forlod FC Midtjylland, var det med et pointsnit på 2,06 i 36 kampe, og han førte ulvene til tops i pokalturneringen i sidste sæson efter sejren over Brøndby IF i finalen.

Læs også:Brentford-oprykning vil lune på Heden: Vi kan handle på en højere hylde

Man kan altså ikke beskylde ham for ikke at levere varen, og det er sjældent, en cheftræner stopper på en anden baggrund end svigtende resultater. Men det gjorde Kenneth Andersen.

Han var ikke for alvor glad for hverdagen.

- Det var ikke lige mig. Det er svært at svare præcist på, hvad det var, men jeg kunne bare mærke i maven, at det ikke var det rigtige for mig at være cheftræner. Jeg har været i udviklingsmiljøjet i FC Midtjylland i mange år, og det er her, jeg trives bedst, siger Kenneth Andersen og tilføjer:

- Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg fik chancen for at blive cheftræner, og jeg fortryder ikke, at jeg tog imod den, men det var ikke en svær beslutning at trække mig. Det var bedst for mig, det var bedst for klubben, og det var bedst for holdet. Jeg er stolt over, at jeg var med til at føre klubben til den første pokaltitel, og vi vandt mange kampe, men jeg skal ikke være cheftræner igen.

Kenneth Andersen er fortsat tilknyttet FC Midtjylland, hvor han er head of coaching med ansvaret for U13 til U19, så han har stadig sin daglige gang i klubben.

Lige nu er han dog på ferie, og derfor er han ikke på MCH Arena i aften, når FC Midtjylland kan sikre mesterskabet. Han skal dog se kampen på TV, og han håber, der også vil være en guldmedalje til ham.

- Jeg tænker da, at jeg får en medalje. Og den vil jeg være glad og stolt over, slutter den tidligere FCM-træner. 

Læs også:Misser guldbrag: Karantæne til FC Midtjylland-stjerne fastholdes

Læs også:22 mål i 22 kampe: FC Midtjylland skriver kontrakt med 15-årig angriber

Læs også:FC Midtjylland-profil jubler: Det er jo nærmest verdensrekord

Læs også:Revet væk på et kvarter: FCM melder udsolgt til topbrag

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020