• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Klar til salg af SL-profil: Vi har forberedt os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF er tæt på at sælge Rasmus Carstensen, men cheftræneren tager det med to. Han har allerede afløseren kørt i stilling.

Af Troels Bager Thøgersen & Anders Dehn

En fondsbørsmeddelelse listet ud klokken 21 en torsdag aften lyder kedeligt, men det var det langt fra, da der kom en af slagsen fra Silkeborg IF i går. Selskabet bag klubben skrev nemlig, at den havde accepteret et transferbud på Rasmus Carstensen, og at de sidste detaljer i handlen ventes at falde på plads inden for en uge.

Dermed tyder det på, at SIF må sige farvel til en af de profiler, der var med til at spille holdet op i Superligaen og frem til bronzemedaljer i sidste sæson. Umiddelbart et hårdt slag rent sportsligt, men det tager cheftræner Kent Nielsen med ro.

Han og den øvrige trænerstab vidste godt, at den dag ville komme, hvor Carstensen (og måske nogle af de andre profiler) ikke er der mere, så de har gjort deres forarbejde og kørt en afløser i stilling.

- Vi trænere er også inde over beslutningerne på transfermarkedet. Vi så i slutningen af sidste sæson på vores besætning på de forskellige positioner, og vi er jo ikke dummere, end at vi godt kan se, hvor vi risikerede at miste folk via transfers. Vi fik købt Lukas Engel fri, og vi har hentet Lukas Klitten, vi kunne få ind på en forholdsvis billig SIF-løn. Så har vi pludselig noget bredde der.

- Og [Oliver] Sonne viste mod FC Midtjylland, at hvis Rasmus [Carstensen] ryger, har vi Sonne. Vi har forberedt os lidt på noget af det, og ryger der andre spillere, har vi nogle idéer om, hvad vi så gør. Det er først og fremmest [sportschef Jesper] Stüker, der bruger energi på det, siger Kent Nielsen i fredagens Tipsbladet.

Citatet er en del af et stort interview med den erfarne træner, der står foran nogle travle måneder med Silkeborg IF. Han kommer også ind på, hvordan de vil følge op på succesen, de dårlige danske baner og sit syn på data.

Få Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet fredag 5. august og hver fredag i det hele taget.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.