• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Klublegende vil have mindeplade i Silkeborg: En som mig burde gå forrest

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvis man ikke ved det, kan man ikke se, hvor det gamle Silkeborg Stadion lå. Det vil klublegenden Morten Bruun have ændret på, for eksempel med en mindeplade.

Af Anders Dehn

Gennem næsten 100 år lå det gamle Silkeborg Stadion på den passende adresse Stadion Allé. På banen blev et dansk mesterskab vundet, og storklubber som Dynamo Kiev og AS Roma har spillet der. Men i dag er der ingen spor efter det historiske stadion.

Det vil Morten Bruun, mangeårig spiller og anfører i Silkeborg IF, gerne have rettet op på.

- Jeg er to gange inden for de senere år kørt derud en tur – bare lige for at se, hvordan der nu så ud. Det piner mig jo, at man kan komme derud, og hvis man ikke kender Silkeborgs historie, ville man ikke ane, at der på et tidspunkt lå et stadion, hvor det danske mesterskab blev vundet. Jeg ved ikke, hvilken enkeltstående begivenhed der har betydet mere for Silkeborg by efter Anden Verdenskrig end det danske mesterskab, siger Bruun i fredagens udgave af Tipsbladet.

Læs også:Eksperter: Wilczek er den perfekte FC København-handel

- Og jeg synes både, det er synd og mærkeligt, at der ikke som minimum sidder en mindetavle derude, hvor der står, at her lå byens stadion gennem 100 år. Og her blev det danske mesterskab vundet i 1994.

Morten Bruun er selv kamprekordholder i Silkeborg og desuden stadion-connoisseur, så er det ikke oplagt, at han er primus motor for at få en mindeplade hængt op?

- Jo, jo, det er det. Jeg skal ikke udstede nogen garantier, men det vil jeg meget gerne være. Og du har ret. Jeg er helt sikkert en af dem, der burde gå forrest i sådan et projekt. Også nu med min bog, #HerErMitStadion og min almindelige interesse for tingene, siger han.

Læs også:Eksperter før FCK-brag: Manchester United er meget formstærke

- Det er også noget, jeg løseligt har drøftet med folk i Silkeborg. Der er jo ikke nogen, der siger, at ‘det er sgu da en dårlig idé’. Så det er nok bare et spørgsmål om, at vi lige er et par stykker, der tager os sammen og får det til at ske.

En lille del af det gamle Silkeborg Stadion lever i dag videre i en serieklub i Vesthimmerland. I fredagens Tipsbladet kan du læse hele historien om, hvordan det er gået til, og reportagen fra Morten Bruuns besøg i Strandby IF, hvor en del af hans gamle hjemmebane har fået nyt liv.

Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Du kan også få en forsmag på historien her:

Læs også:Eksperterne har talt: Her er 'CVs' to-do liste for sommeren

Læs også:Morten Bruun revser EfB: Jeg er træt af, de ikke kan gøre det bedre

Læs også:Ekspert: FCM taber ikke til FCK, hvis Onyeka er med fra start

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus