• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager & Ole Hoffskov

Konflikt: Kommende FCM’er helt ude i kulden

Foto: Getty Images

Benfica har sendt den kommende FC Midtjylland-spiller helt ud i kulden, fordi han ikke vil forlænge med portugiserne.

Af Victor Risager & Ole Hoffskov

Når Franculino Djú til sommer skifter SL Benfica ud med FC Midtjylland på en fri transfer, skal “ulvene” ikke ligefrem forvente, at den talentfulde angriber kommer med en hulens masse kamptræning i bagagen. Snarere tværtimod.

Det er nemlig ikke med Benficas gode vilje, at Franculino Djú forlader portugiserne.

Benfica har længe prøvet at overbevise den 18-årige angriber om at forlænge sin aftale, der stod til at udløbe til sommer. Uden held.

Og kontraktkonflikten har endda fået den konsekvens, at Benfica har sendt den unge angriber helt ud i kulden. Det skriver portugisiske medier, og det stemmer overens med Tipsbladets oplysninger.

Selvom han startede sæsonen som lyn og torden med 13 mål i 11 kampe for Benficas U23-hold, har Franculino Djú derfor ikke været i aktion siden starten af november - alene af den grund at han ikke vil forlænge sin aftale.

Efter at det forestående skifte til FC Midtjylland blev offentliggjort torsdag, er Benfica nok endnu mindre tilbøjelige til at tage angriberen i brug i foråret, så når han kommer til Heden, vil det formentlig være efter næsten otte måneder uden kamp.

FC Midtjylland vil ikke kommentere angriberens udsigter de kommende fire måneder, da det er Benfica, der ene og alene bestemmer, men midtjyderne tager Franculino Djús manglende spilletid i nogenlunde stiv arm.

- Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, men når man indgår sådan en kontrakt, som vi har gjort, kender man også konsekvensen. At situationen er, som den er, er absolut ikke det, vi ønsker, men sådan er det. Det ødelægger ikke handlen for os, men det er synd for spilleren, siger Ove Pedersen, assisterende sportschef i FC Midtjylland, til Tipsbladet. 

Franculino Djú, 18 år, kommer til "ulvene" på en kontrakt frem til sommeren 2028.