Kvistgaarden blev helten for U21-landsholdet

På to mål af Mathias Kvistgaarden samt et selvmål vandt Danmarks U21-landshold over Schweiz i en testkamp.

Danmarks mandlige U21-landshold sikrede sig tirsdag den første sejr under den nye træner, Steffen Højer.

Det skete i en testkamp i Odense mod Schweiz' U20-landshold, der blev slået med 3-2 i Højers anden kamp i spidsen for holdet.

Brøndbys Mathias Kvistgaarden scorede to mål for Danmark, der desuden fik hjælp af et schweizisk selvmål til 1-0.

Det første faldt efter et kvarter, da en schweizisk forsvarsspiller fra kanten af eget felt hårdt presset sendte bolden forbi sin egen målmand til dansk føring.

Kvistgaarden udbyggede den efter en god halv time, da han ved bageste stolpe gled bolden i mål efter et gennemspillet angreb.

Schweiz svarede tilbage med to mål i anden halvlegs første kvarter, men Kvistgaarden sørgede for, at Danmark alligevel vandt. Med 20 minutter tilbage headede han 3-2-målet ind fra kort afstand.

Der går nogle måneder, før holdet igen skal spille betydende kampe.

Danmark indleder EM-kvalifikationen ude mod Litauen 16. juni og møder Wales hjemme fire dage senere. Holdet er desuden i gruppe med Island og Tjekkiet.

Gruppevinderen er klar til EM i 2025, mens nummer to stadig er med i spillet om de sidste pladser.