• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Landstræner til Bubacarr Sanneh: Vend tilbage til Danmark

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Gambias landstræner har en klar opfordring til Bubacarr Sanneh - han bør vende tilbage til dansk fodbold.

Af Ole Hoffskov

Bubacarr Sanneh udviklede sig til en kæmpe profil i Superligaen for AC Horsens og senere FC Midtjylland, hvor han var med til at vinde det danske mesterskab. Det midtjyske guld kom ikke mindst i hus takket være Bubacarr Sanneh, der scorede et afgørende mål på Brøndby Stadion. 

I sommeren 2018 blev han solgt til Anderlecht for 60 millioner kroner, og så spåede de fleste ellers midtstopperen en stor karriere i europæisk fodbold.

Sådan er det langtfra gået. 

Læs også:Ny transferrekord i FC Midtjylland: Historiens største overskud på køb og salg

Den første sæson i Anderlecht blev en gedigen fiasko, og det er ikke blevet bedre i den tyrkiske bundklub Göztepe, som han blev udlejet til i sommer. Bubacarr Sanneh har ikke spillet et eneste minut i de seneste otte ligakampe for klubben, der er nummer 12 i den bedste række.

Fiaskoen er også blevet noteret af landstræneren for Gambia Tom Saintfiet, der har et godt råd til Bubacarr Sanneh.

- Han står med nøjagtig det samme problem, som han havde i Anderlecht. Han gik glip af forberedelserne til sæsonen, men blev med det samme kastet for løverne. Han er en dreng, der har brug for tillid. At vende tilbage til Danmark, hvor de rigtig godt kan lide ham, er faktisk den eneste løsning. Eller tage til Gent og spille under Jess Thorup, som kender ham fra FC Midtjylland, siger landstræneren ifølge Voetbalprimeur.be til Het Nieuwsblad.

Læs også:FCM-boss jubler over kæmpeoverskud: Salg er en stor drivkraft

24-årige Bubacarr Sanneh har spillet 67 kampe i Superligaen og står noteret for imponerende 11 scoringer. Han har kontrakt med Anderlecht frem til sommeren 2023, mens lejeaftalen med Göztepe gælder for resten af indeværende sæson.

Bubacarr Sanneh fik ikke minutter for Anderlecht før skiftet til Tyrkiet i sommer, og dermed kan han i teorien godt skifte til en dansk klub i januar, hvis lejeaftalen med Göztepe bliver ophævet. En spiller må maks repræsentere to klubber i samme sæson. 

Læs også:Horsens overvejer Sanneh-arving: Det har set bedre og bedre ud

Læs også:Thorup beroliger Anderlecht-fans: Sanneh skal nok blive god

Læs også:Sannehs lillebror tæt på ny klub: Jeg kan opnå endnu mere end min bror

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.