Lech Poznan klar til Bille-salg: Åben for retur til Superligaen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Lech Poznan klar til Bille-salg: Åben for retur til Superligaen

Lech Poznans træner er klar til at afskibe Nicki Bille Nielsen, der tiltrækker sig interesse fra flere lande. Et comeback i Superligaen kan blive aktuelt.

Nicki Bille Nielsens dage i Lech Poznan kan være talte.

Den tidligere Esbjerg-angriber kom til klubben i 2016, men ikke mindst på grund af skader har det været en blandet fornøjelse i Polen for den danske angriber. I denne sæson har Nicki Bille Nielsen spillet 14 ligakampe for Lech Poznan og scoret et enkelt mål.

Det er lige i underkanten, har Lech Poznans cheftræner, Nenad Bjelica, fastslået, og han er parat til at sige farvel til Nicki Bille Nielsen i januars transfervindue.

- Vi ønsker at hente to nye offensivspillere, og det er Nicki og Deniss (Rakels, red.) vidende om. Derfor er der ikke længere plads til dem. Det er i angrebet, vi har vores største problemer, og derfor vil der ske ændringer. Jeg vil ikke sige, at de ikke er dygtige spillere, men de har haft problemer med skader og har ikke spillet meget. Derfor er ændringerne nødvendige, sagde Nenad Bjelica den 20. december i et interview med sportofakty.

Nicki Bille Nielsens forestående klubjagt orkestreres af Alan Hvedehave, der er rådgiver for den danske angriber, er han er ikke helt så skråsikker på, at det bliver denne vinter, Bille skal ringe efter flyttebilen.

- Vi forholder os til, at Nicki har kontrakt frem til sommer, men vi har da andre muligheder, og taler med andre klubber. Hans kontrakt udløber efter denne sæson, og den bliver ikke forlænget, men det er ikke sådan, at Nicki har fået besked på, at han bare skal væk hurtigst muligt. Nicki har et godt forhold til alle i klubben og er en vellidt person. Der er mulighed for, at der sker en transfer i januar, men hvis ikke, så bliver Nicki med glæde i Lech Poznan og jagter mesterskabet, siger Alan Hvedehave til tipsbladet.dk.

BT kunne tirsdag fortælle, at de tre cypriotiske klubber Doxa Katokopia, Ermis Aradippou og Nea Salamina er interesseret i at tilknytte Nicki Bille Nielsen, og Alan Hvedehave vil gerne bekræfte, at der er interesse fra ferieøen.

- Der er noget interesse fra Cypern, og det er der også fra Grækenland. Der vil altid være interesse for en angriber, og Nicki har qua sine 29 år en god alder, så vil skal nok finde en god klub til ham, hvis han forlader Lech Poznan. Men vi skriver ikke under på noget med bind for øjnene, siger Hvedehave.

En retur til Danmark er også en mulighed for den tidligere Esbjerg-angriber.

- Danmark kunne sagtens være interessant. Det vigtgiste for Nicki er, at projektet er godt, og det kan ligeså vel være i Danmark som alle andre steder. Han er en stærk og arbejdsom angriber, og hvis en dansk klub kan bruge en type som ham, er det bestemt ikke noget, vi vil afvise på forhånd, siger Alan Hvedehave.

Han fortæller desuden, at den tidligere landsholdsspiller er i fulde vigør igen efter et 2017 plaget af skader - senest en brækket næse.

- Han pådrog sig en lyskenskade tilbage i foråret, og han blev fejlbehandlet i den forbindelse. Det betød, at han måtte opereres, og derfor var han også ude i længere tid end nødvendigt. Det er selvfølgelig frustrerende, at han blev fejlbehandlet i den situation, men jeg må virkelig rose Nicki for at have arbejdet hårdt og kæmpet sig tilbage. Han har rent ud sagt været pivhamrende uheldig.

- Han er sulten, og han er i god form, det kan jeg i hvert fald bekræfte. Jeg var selv ude at løbe en tur med ham mellem jul og nytår. Der er ingen tvivl om, at Nicki stadig kan gøre en forskel, og det vil han også kunne i Lech Poznan. Det er også grunden til, at han har holdt Christian Gytkjær ude i flere europæiske kampe, lyder det fra Alan Hvedehave.

Nicki Bille Nielsen har scoret otte mål i 43 kampe for Lech Poznan. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.