• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ligesom N'Doye: Nu begynder Kaba at vise sig

Foto: Getty Images

FC Midtjylland-cheftræner Brian Priske fortæller om, at man fra starten godt vidste, at Kaba ikke var den store målscorer - men at han kunne blive det.

Af Oliver Okstrøm

Da Sory Kaba kom til FC Midtjylland i sommeren 2019, så var det som klubbens dyreste spiller nogensinde med et prisskilt på mere end 22 millioner kroner. Det medførte selvsagt store forventninger til angriberen.

Dem havde han svært ved at leve op til i sin første sæson i klubben, når det kom til antallet af scoringer. Men det er heller ikke alene det, som man skal kigge på, fortæller FCM-cheftræner Brian Priske i et stort interview med Mediano-programmet 'Det taktiske værksted'.

- I den tid, hvor jeg har haft ansvaret, har kigget på Kaba, så tror jeg, at hans xG (expected goals red.) er høj. Jeg vil ikke sige, at det er det vigtigste, fordi det er målene, men så længe xG'en er der, så tror jeg også på, at han ville få udbyttet på et tidspunkt, siger han og fortsætter:

- Og man skal huske på, at da Kaba kommer, er han ikke en proven målscorer. Det er en, som vi købte med det udgangspunkt, at vi troede på, at vi kunne få målene frem. Som jeg husker det havde han også en xG i de tidligere klubber, og vi havde en idé om, at vi kunne udvikle ham det sidste, lyder det fra Brian Priske og peger på, at miljøet i klubben skulle være med til at gøre det.

Endvidere minder Priske også om, at det er almindeligt at se, at det tager noget tid, inden man kan tilpasse sig til et nyt land, kultur og spillestil. I den forbindelse nævner FCM-træneren den FCK-ikonet Dame N'Doye.

- Hvis vi kigger på ham, så tog det også et års tid, inden han hamrede kasser ind. Derfor synes jeg også, at man nu begynder at se den kapacitet, som Kaba egentlig har. Ikke bare i forhold til assists og mål, men også den presence, han har på banen - og den plads, som han giver andre på banen, forklarer Priske.

I den kommende Superliga-runde skal FC Midtjylland møde Brøndby på hjemmebane, mens FCK skal møde AGF. Her er der et bestemt hold, som klarer sig bedst i dé kampe. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus