• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Lukas Lerager: Så slemt har det heller ikke været

Foto: Getty Images

Lukas Lerager vil ikke tale om Jess Thorup, der nu er fortid i FC København.

Af Ole Hoffskov

Peter Ankersen og Khouma Babacar var hele ude af truppen i Jess Thorups sidste tid i FC København. Så galt stod det ikke til med Lukas Lerager, men det var tydeligt, at Thourp til sidst foretrak Marko Stamenic over den tidligere danske landsholdsspiller.

Det er næppe helt forkert at antage, at Lukas Lerager hører til en gruppe af FCK-spillere, der er mindst ked af, at Jess Thorup nu er blevet fyret og erstattet med Jacob Neestrup.

Den 29-årige midtbanespiller ønsker dog ikke at tale om den nu afskedigede cheftræner. "Ingen kommentarer" er, hvad man får, når man stiller et spørgsmål om Jess Thorup.

Sin egen formkurve vil Lerager dog gerne tale om - den, der gjorde, at Jess Thorup ikke så ham som starter til sidst.

- Jeg har måske følt, at jeg var lidt nede i en bølgedal, men så slemt synes jeg heller ikke, det har været. Selvfølgelig er der nogle ting, jeg kan forbedre, men det hænger også sammen med, at holdet ikke har præsteret. Så kommer man hurtig til at se dårlig ud, siger Lerager til Tipsbladet. 

- Men jeg har også været skuffet over mig selv, for jeg ved godt, at der skal mere til. Det gælder om at kigge på sig selv og på, hvad man kan forbedre i dagligdagen, siger Lerager, der dog ikke vil afsløre, hvad der skal finpudses. 

Han har lagt de sidste par kampe under Jess Thorups ledelse bag sig.

- Hvis han havde en følelse af, at der var andre, der kunne klare opgaven bedre end mig, er det jo bare sådan, det er. Han var cheftræner, så det var ham, der bestemte. Det må alle acceptere. Det var jo heller ikke første gang, han gjorde det mod mig, lyder det fra midtbanemanden.

Nu er det som bekendt Jacob Neestrup, der svinger dirigentstokken på træningsbanen i FC København, og Lukas Lerager har et godt indtryk af sin nye chef.

- Det har været nogle gode træninger med god power og energi. Vi har haft fokus på de ideer, som Neestrup gerne vil implementere, og så er det jo en træner, vi alle sammen kender godt. Man kan dog også godt fornemme, at han er cheftræner nu – han er lidt mere klar i stemmen. Sådan skal det også være.

- Han er meget klar og tydelig, og han siger lige ud af posen, hvad det er, han forventer, og det gør det meget nemt at forholde sig til som spiller. Det har vi også haft brug for, konstaterer Lerager.

FC København møder AGF i Parken søndag aften.