• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Lyngby-boss rørt over BIF-gestus: Dybt taknemmelig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fans af Brøndby IF har købt støttebilletter i Lyngby, og salget har rundet 1.200. Det varmer i hjertet hos Lyngby-bossen Andreas Byder.

Af Kenneth Jensen

Det er hamrende koldt udenfor, coronavirus er fortsat en del af hverdagen i Danmark, og hver eneste dag er der nyheder om mutationer og nye mulige nedlukninger. Danskerne skal blive hjemme og undgå at mødes med for mange mennesker.

Jo, der er nok at bekymre sig om i disse tider, og måske derfor varmer det ekstra meget, hvis man gør noget godt for andre.

Netop det kan de skrive under på i Lyngby Boldklub.

Der er fortsat ikke adgang for tilskuere til fodboldkampe i Danmark, og dermed står klubberne uden en væsentilig indtægt og har i øvrigt gjort det i snart et år.

Men i Lyngby Boldklub har man fået hjælp fra en uventet kant.

Klubben har sat støttebilletter til salg på sin hjemmeside. Egentlig var det kun planen at gøre det for Lyngby-fans, men en Brøndby-fan ved navn Casper Valentin ønskede også at købe en støttebillet, og så endte Lyngby med at gøre det muligt at købe støttebilletter til udebaneafsnittet. Pengene går dog fortsat til Lyngby. 

- Det er bare en sindssygt smuk tanke, siger administrerende direktør Andreas Byder til tipsbladet.dk:

- Det betyder meget for os og bekræfter den fornemmelse, vi selv har. Vi er en klub, folk gerne vil have er med, hvor det er sjovt. Så kan det godt være, at vi ikke har helt samme budget eller stadion, men vi er en fed klub, der spiller underholdende fodbold. Der er måske mange, der har Lyngby som nummer to klub, selv om de er ærke-FCK- eller Brøndby-fans.

Lyngby sælger støttebilletterne for en 50'er, og da Brøndby-fans har købt 1.200 i skrivende stund, svarer det til 60.000 kroner. I alt er der solgt over 2000 støttebilletter.

- I sådan en klub som vores betyder hver en krone noget. Vi har allerede brændt 100.000 kroner af på banevarme indtil videre.

- Vi har en fanfond og laver det også denne gang, og sidst lykkedes det fanklubben at samle 130.000 kroner ind, og de penge kan man søge. Jeg kan søge den, vores fysioterapeut kan søge den. Sidst blev der købt udstyr til banerne og noget ultralyd til kælderen. Vi kan købe udstyr, vi mangler, og som ikke lige er muligt med den økonomi, vi har. Det kunne for eksempel være, at vi denne gang bruger pengene på en angrebstræner til akademiet i et halvt år, siger Andreas Byder. 

Det er i øvrigt ikke kun journalister, der ringer til direktøren for at høre mere til historien.

- Jeg har fået tre opkald fra bestyrelsesmedlemmer her til morgen, og det var ikke spørgsmål om vores likviditet. Det var spørgsmål om, hvor mange billetter vi har solgt, og det er jo helt fantastisk, siger Lyngby-direktøren.

Brøndby gæster søndag Lyngby, og hjemmeholdet er i dialog med udeholdets fans om en markering på stadion. Allerhelst havde Lyngby åbnet døren for tilskuere søndag, men det lader sig altså ikke gøre.

- Vi ville ønske, vi kunne fylde stadion søndag med trommer og tifo og røgkanoner, men det kan vi ikke. Og så må vi forsøge at få noget sjovt ud af det her, siger Andreas Byder, der slutter af, som han startede; nemlig med en tak til Brøndby-supporterne, der har købt støttebilletter:

- Vi er dybt taknemmelige - det er sådan en smuk tanke.

Også holdleder Henrik "Lux" Sørensen er glad for støtten - så glad, at han nu vil donere en Mogens Krogh-kamptrøje. Det kan du se mere om herunder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus