Lyngby overlever i Superligaen

Silkeborgs sejr mod AaB og Lyngbys ene point i Horsens betyder, at Lyngby overlever, mens Horsens rykker ned.

Lørdag skulle Superligaens nedrykkere findes, og AaB og AC Horsens endte med at trække nitterne, mens Lyngby på mirakuløs vis overlever.

Dermed fuldbyrdede Lyngby den tæt på umulige overlevelsesmission, da holdet spillede 0-0 på udebane mod AC Horsens.

Det ene point i Horsens var nok for Lyngby, da AaB tabte deres kamp mod Silkeborg.

Den enorme betydning, som kampen mellem Horsens og Lyngby havde for begge hold, var tydelig at aflæse, for spillet virkede i lange perioder forkrampet og forsigtigt. Samtidig havde holdene et stort defensivt fokus.

De første 45 minutter var meget tætte og bød kun på et enkelt målforsøg inden for rammen.

I anden halvleg åbnede kampen op, og det ledte til flere scoringsmuligheder i begge ender.

Nedrykningsdramaet var meget jævnbyrdigt og indeholdt langt flere dueller, hårde frispark og intensitet end flot spil og store målchancer.

Tættest på en scoring i første halvleg var Lyngby, da holdets forsvarsspiller Lucas Hey headede en hjørnesparksbold på mål i første halvlegs overtid.

Horsens' målmand havde dog ikke svært ved at forhindre en scoring fra udeholdet.

Efter en times spil var gæsterne igen tæt på et føringsmål.

Denne gang var Lyngby-angriberen Frederik Gytkjær på spil, men hans afslutning i det lange hjørne blev reddet på flot vis af Horsens-keeperen.

Meldingen om Silkeborgs mål mod AaB fik Lyngby til at trække sig tilbage.

Horsens formåede dog ikke at udnytte overtaget til at score det mål, der ville sikre dem overlevelse.