• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Mads Albæk færdig i tysk klub: Var lidt på kant med ledelsen

Foto: Getty Images

Efter to år i den tyske klub FC Kaiserslautern går turen videre for Mads Albæk, der ikke har været helt tilfreds med den sidste tid i klubben.

Af Ole Hoffskov

Mads Albæk var i denne sæson med til at sikre FC Kaiserslautern en niendeplads i Tysklands tredjebedste række, og dermed lykkedes det ikke den tidligere Bundesliga-klub at sikre en hurtig tilbagevenden til den næstbedste række. Den mission prøver klubben atter at indfri til næste sæson, men det bliver uden Mads Albæk. 

Den tidligere FC Midtjylland-anfører har kontraktudløb ved udgangen af denne måned, og den bliver ikke forlænget.

- Jeg leder efter en ny klub. Jeg har været to år i Kaiserslautern nu, og jeg føler, at tiden er inde til en ny udfordring, siger Mads Albæk til tipsbladet.dk.

Den 29-årige midtbanespiller kom til FC Kaisterslautern i 2017 og rykkede ned fra 2. Bundesligaen i sin første sæson. Det var en meget skadesplaget sæson for danskeren, der har spillet mere eller mindre fast i denne sæson.

- Det har været en lærerig tid, men også turbulent i perioder. Der har været mange forskellige trænere og sportsdirektører, og der har været situationer, hvor vi ikke kunne forlade stadion efter at have tabt en kamp, fordi der ventede utilfredse fans udenfor. Omvendt har fansene også været med til at gøre det til en fed oplevelse. Selv om vi spiller i 3. Liga, har vi et snit på 22-24.000 tilskuere, og vi har spillet kampe med over 40.000 på lægterne. Det er jo sådan noget, man elsker som fodboldspiller, siger Albæk.

Det er kun 20 år siden, at FC Kaiserslautern vandt det tyske mesterskab, og klubben er historisk set en af de større i Tyskland. Det historiske vingesus er nogle gange en vanskelig modstander i sig selv, fortæller Mads Albæk.

- I folks bevidsthed er vi stadig en kæmpe klub. Vi spillere skal stadig høre historier om, da Kaiserslautern spillede i toppen og slog Bayern München, og hvorfor vi ikke er lige så gode. Det er jo fair nok, men i virkeligheden handler det nok om dem, der styrer klubben. Det skal de måske blive lidt bedre til, siger Albæk og tilføjer:

- Undervejs i sæsonen har der også været nogle økonomiske udfordringer, og der var tvivl om, hvorvidt man kunne betale licensen til næste sæson. Det påvirkede naturligvis også truppen og skabte en usikkerhed – særligt for de spillere, der aldrig har prøvet at spille på et højere niveau end 3. Ligaen.

Uenigheder med ledelsen
Mads Albæk var ikke på banen i de sidste tre kampe af sæsonen, og danskeren fortæller, at det blandt andet skyldtes, at parterne ikke kunne blive enige om en ny kontrakt. Han føler, at det blev en lidt trist afsked med klubben.

- Jeg følte, at jeg stod ved mit ansvar og blev i klubben efter nedrykningen, og jeg har forsøgt at hjælpe det bedste, jeg kunne. Jeg har dog følt, at jeg på visse punkter ikke er blevet behandlet med særlig meget respekt, og det sagde jeg direkte til ledelsen. Det blev de sure over, og derfor spillede jeg ikke de sidste par kampe. Vi var lidt på kant med hinanden til sidst.

- Jeg er en ærlig person, og man ved, hvor man har mig. Det er heller ikke tilfældigt, jeg har været anfører i både FC Midtjylland, IFK Göteborg og Kaiserslautern. Jeg har været lidt utilfreds med min sidste tid i klubben, det vil jeg godt indrømme, siger Mads Albæk og fastslår:

- Nu ser jeg bare frem til at starte op et nyt sted, og jeg er i rigtig god form.

Det er stadig uvist, hvad fremtiden bringer. Det er en mulighed for den tidligere FCM-profil at vende hjem til Danmark.

- Der er interesse fra et par klubber, men jeg tager det stille og roligt, da det stadig er tidligt i vinduet. Jeg vil nok helst blive ude, men jeg er også åben for at vende hjem til Danmark, hvis det viser sig at være den bedste mulighed. Jeg er åben for alt og har bedt min agent om ikke at afvise noget på forhånd, siger Mads Albæk.

Danskeren nåede 34 kampe og tre mål for FC Kaiserslautern.