- Man kommer til at se FC Midtjylland version 2.0
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

- Man kommer til at se FC Midtjylland version 2.0

FC Midtjyllands angrebsspil er ikke, som det var en gang. Holdet står foran en hektisk halvsæson, hvor den ”nye” version af FCM bliver sat på en alvorlig styrkeprøve.

I gamle dage kunne man altid kende FC Midtjyllands angreb på mindst én ting: En stor, stærk mand spillede længst fremme. Men FCM anno 2022 er andet og mere end angribertyper som ”Farlige” Frank Kristensen, Morten ”Duncan” Rasmussen, Paul Onuachu og Alexander Sørloth.

Det gav pote i seneste Superliga-sæson, hvor holdet scorede flest mål og skabte flest chancer. Nu skal FC Midtjylland forsøge at tage de mange scoringer med ud i Europa, hvor modstanderne er bedre, og marginen for fejl er mindre. Første europæiske opgaver venter allerede på tirsdag, når AEK Larnaca fra Cypern gæster Herning i anden kvalifikationsrunde til Champions League.

Siden Henrik Jensen i sommeren 2021 blev forfremmet fra U19-træner til assistenttræner for Bo Henriksen, har han og kollegaerne brugt meget tid på at arbejde med holdets offensive spilmønstre.

- Gennem hele sidste sæson havde vi et stort offensivt fokus. Der lægger vi rigtig meget energi i vores træninger. Mange af de mønstre, som vi træner, er også det, man så i sidste sæson. Den måde, vi kommer til vores chancer på; den måde, vi skaber vores muligheder. Det er koblet op på den måde, vi har trænet, siger han.

- Det så man i løbet af foråret, og det er også nogle af de ting, vi har set i opstarten her. Vi har et fodboldhold, der arbejder i takt og kender deres roller endnu mere og kender de mønstre og den måde, vi gerne vil spille vores offensive spil på. Så forhåbentlig kan vi lægge et lag mere på vores offensive spil.

- Noget af det, vi har kigget lidt på, er, at vi måske kan gå til afslutning en lille smule hurtigere. Specielt når vi bryder bolden. Så på alle de brud, der kommer, specielt på den offensive banehalvdel, kan vi godt gå til afslutning endnu hurtigere, end vi har gjort. Det har også været et fokus her i opstarten.

- Generelt har vi arbejdet videre med de mønstre og den måde, vi gjorde det i sidste sæson. Det har vi forsøgt at skærpe og gøre endnu tydeligere. Så det skulle gerne være FC Midtjylland version 2.0, man ser i offensiven og generelt i vores spil i denne sæson.

Læs hele interviewet med Henrik Jensen i Tipsbladet.

Få Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet fredag 15. juli og hver fredag i det hele taget.