Marcondes er IKKE gratis: Brentford har købt FCN-profilen
Foto: Getty Images
Superliga

Marcondes er IKKE gratis: Brentford har købt FCN-profilen

Emiliano Marcondes skifter til Brentford FC 1. januar, men det er ikke på en fri transfer. Superligaens topscorer blev købt og betalt i sommer.

Emiliano Marcondes skifter 1. januar til Brentford FC fra FC Nordsjælland, og det passer med, at Superliga-topscorerens kontrakt med Farum-klubben udløber. Det er den slags ingredienser, en fri transfer normalt er gjort af.

Mange har nok været i den tro, at Emiliano Marcondes' skifte til Brentford FC ligeledes er på en fri transfer, og FC Nordsjælland nævnte ikke noget om et salg, de de offentliggjorde transferen på klubbens hjemmeside i juli. Brentford FC meldte på deres hjemmeside, at man havde indgået en "pre-contract agreement" med Marcondes og altså heller ikke noget om en aftale med FC Nordsjælland.

Men selv om angriberen rykker til England efter kontraktudløb, og aftalen mellem Brentford FC og Marcondes blev indgået på et tidspunkt, hvor FCN-profilen frit kunne forhandle med andre klubber, har englænderne betalt en transfersum.

Det fastslår FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen.

- Det er en transfer. Vi har indgået en transferaftale med Brentford, som betyder, at vi bliver kompenseret, og som også indholdt den detalje, at Emiliano skulle spille et halvt år i FC Nordsjælland, siger Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk.

Er det ikke meget utraditionelt, at en klub køber en spiller, men han først tiltræder på et tidspunkt, hvor han ville være gratis?

- Der kan være alle mulige forestillinger om, hvordan man kunne gribe sådan en situation an, og i det her tilfælde havde vi en interesse i at blive bedst muligt stillet, da det stod klart, at Emiliano ikke ville forlænge med os. På det tidspunkt skulle vi veje markedet op imod hans værdi på banen. 

- Derfor følte vi, at den bedste aftale for os var at gøre det til en transferaftale, hvor vi blev kompenseret i en vis grad, og at han så blev i FCN året ud. Det kunne gøres på andre måder, men i dette tilfælde var det altså en transferaftale mellem to klubber, fastslår "CV".

I er jo berettiget til uddannelsespenge og træningskompensation fra Brentford FC - et det det, transfersummen består af?

- Enten indgår man en transfer, eller også får man uddannelses- og træningskompensation. Det får vi ikke, men til gengæld har vi så fået en transfersum. Hvis ikke, vi havde foretaget os noget, kunne Emiliano bare have ladet kontrakten løbe ud, og så var vi blevet kompenseret via uddannelses- og træningskompensation. Vi skønnede imidlertid, at det bedste for os var en transferaftale med Brentford FC. Det er en transfer i samme princip som alle andre.

Har I reelt lejet Marcondes det her efterår?

- Det kunne godt tænkes, at han har fået nye betingelser, som vi så skulle deles om.

Hvem er så Marcondes' reelle arbejdsgiver lige nu?

- Det er vi.

Har Brentford haft noget at skulle have sagt i forhold til Marcondes det seneste halve år?

- Nej.

Kan du være mere præcis? Har Marcondes spillet på en lejeaftale i FCN?

- Nej, der er tale om en transfer. Når to klubber indgår en transfer, så er der nogle præmisser, og præmissen her var, at vi blev kompenseret til en vis grad, og at Emiliano spillede 2017 færdig her. Det er en transfer ligesom alle andre. Brentford kunne også have hentet ham på en fri transfer fra 1. januar - så skulle der bare ikke laves noget papir på det, slutter Carsten V. Jensen, der tilføjer, at FCN i aftalen har opnået "en fin andel" af en eventuel næste transfer. 

Emiliano Marcondes har to kampe tilbage i FC Nordsjælland-trøjen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.