Ligue 1

Der er faldet dom: Franske klubber straffes

Som konsekvens af den seneste tids tilskueruroligheder er Marseille, Lille, Lens og Angers blevet straffet.

Konsekvenserne af den seneste tids tilskueruroligheder på de franske fodboldstadioner er torsdag blevet offentliggjort.

Det skriver det franske medie RFI.

Det er kampene i Ligue 1 mellem Lens og Lille 18. september samt Angers og Marseille 22. september, der denne gang kaster sanktioner af sig.

Marseille, Lille og Lens blevet idømt betingede et-pointstraffe. Hvis deres fans bryder reglerne igen inden for de kommende 12 måneder, falder hammeren.

Angers er sluppet med en bøde på 20.000 euro svarende til knap 150.000 kroner.

- Hvis straffen (til Angers, red.) virker mindre hård, er det, fordi klubben tilsyneladende ikke bar samme ansvar som de øvrige, siger Sébastien Deneux, der er formand for Den Franske Ligaforening (LFP), ifølge RFI.

Kampen mellem Lens og Lille blev skæmmet af, at en gruppe fans af hjemmeholdet i pausen løb ind på banen og stormede ned mod Lille-fans. Lilles fans svarede igen ved at kaste sæder ind mod banen, før politiet stoppede optrinet.

Seks personer kom lettere til skade i forbindelse med kampen, som Lens vandt 1-0.

I opgøret mellem Angers og Marseille valgte 40 af gæsternes fans at forlade deres tribuneafsnit for at angribe Angers-fansene. Det var tredje gang i sæsonen, at Marseille var involveret i en skandalekamp i den franske liga.

Tidligere på sæsonen måtte en kamp mellem Nice og Marseille afbrydes, da en flaske ramte Marseilles Dimitri Payet, som svarede igen ved at kyle flasken tilbage mod hjemmeholdets fans.

Det startede et større håndgemæng, hvor tilskuere, spillere og andre repræsentanter fra de to hold var involveret.

Nice fik fratrukket et point, ligesom klubben blev dømt til at spille tre hjemmekampe uden tilskuere på lægterne på grund af optøjerne.

Kampen mellem Montpellier og Marseille i august blev afbrudt i adskillige minutter, efter at Marseilles Valentin Rongier blev ramt i hovedet af kasteskyts.

Derudover måtte en kamp mellem Marseille og Galatasaray i Europa League for nylig afbrydes i otte minutter på grund af uroligheder.