Foto: Gaston Szerman, FCK Media
Superliga

Magnus Mattsson hev fat i FCK-stjerne før skifte

Magnus Mattsson søgte råd om sit skifte til FC København hos flere forskellige - heriblandt klubbens mest rutinerede spiller.

PORTUGAL (Tipsbladet): Januar-vinduets ubestridte største handel i Superligaen stod FC København for, da man kort før lukning købte Magnus Mattsson fri i NEC Nijmegen. 

Dermed råder man over en særdeles spændende offensiv profil, som mildest talt brændte den hollandske Eredivisie af i efteråret, hvilket 11 scoringer og fire oplæg i 19 ligakampe vidner om. Mattsson vender dermed hjem til Danmark efter godt to et halvt år i udlandet, men der var alligevel noget af et tovtrækkeri mellem FC København og NEC Nijmegen om betingelserne for et skifte, hvilket gjorde det nervepirrende at overvære på sidelinjen for Mattsson.

Da Tipsbladet taler med ham på Dunas Douradas Beach Club, hvor FC København har base på deres træningslejr på Algarvekysten, så er alle spændinger forsvundet for Mattsson. Med stort smil og overskud taler han venligt til alle fremmødte journalister, som han tager sig god tid til at svare. Det gælder også for Tipsbladets udsendte, som stiller ham spørgsmål omkring, hvordan det var at være ham i timerne op til skiftet.

- Der var tidspunkter, hvor jeg ikke var sikker på, at det kunne lykkes. Det var en lang og sej proces. Heldigvis var jeg lidt forskånet og lod mine repræsentanter og to klubber enes om det, så jeg bare kunne fokusere på at spille fodbold. Men det var nogle lange dage i fodbold, hvor det blev lidt mere spændende end godt var, forklarer han og griner. 

Han erkender, at det var en speciel situation at være i, og at der gerne måttet være kommet styr på det noget før, hvis det stod til ham. "Men sådan er det i fodbold", siger han med et smil på læben. Til sidst i vinduet blev klubberne enige, og det var en kæmpe lettelse for den nye FCK-stjerne, der ser det som et skridt op, selv om mange nok vil mene, at den hollandske liga er bedre end Superligaen.

- Det er en klub, som er blandt de bedste i Holland, hvis man smækker dem derind. Det er også den rigtige timing for mig. Det var et godt tidspunkt, og jeg var klar til at tage det skridt, konstaterer han. 


Magnus Mattsson var den FCK-spiller, som var mest eftertragtet blandt de medrejsende journalister på Algarvekysten, og han måtte rundt til alle seks medier. Foto: Malte Dunk.

Inden Mattsson satte sig i flyet mod Portugal, hvor FCK er på træningslejr, søgte han råd hos flere forskellige mennesker. Hvad er FCK for en klub, og hvordan er det at være fodboldspiller der? Til det fortæller han Tipsbladet, at han blandt andet tog kontakt til FCK-kaptajnen Rasmus Falk. 

- Man gør jo sin research og snakker lidt med forskellige mennesker. Det bliver man nødt til, for det er jo ens karriere, det handler om. Det er vigtigt, at man snakker med nogle, man stoler på. Men i sidste ende er det min beslutning og mit ønske. Så kan man have nok så mange samtaler, men i sidste ende er det mig, der siger ja eller nej.

- Det er mit bagland, mine repræsentanter og forskellige spillere rundt omkring. Jeg har også snakket lidt med Falk. Det var en blandet omgang bolcher for at danne mig et indtryk af, hvordan FCK er indenfor murene, og hvad man kan forvente af at være en FCK-spiller og bare for at blive klogere på det hele, forklarer Mattsson og fortsætter:

- Min fornemmelse er, at Falk også syntes, det kunne være fedt, hvis jeg kom hertil, så det var rart, at man føler sig vellidt allerede og ønsket, lyder det. 

Dermed kan FCK-spillere, trænere og fans sende en tanke til deres rutinerede kaptajn for igen at træde til, når det gælder. 

SuperSurvey Maker