Superliga Anders Dehn

Medier: SønderjyskE-ejer køber Serie A-klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Iføgle en række italienske medier er Robert Platek tæt på at opkøbe Serie A-klubben Spezia.

Af Anders Dehn

Det tyder på, at SønderjyskE snart får tætte relationer til en Serie A-klub. Ifølge en række italienske medier, herunder Calcio e Finanza, skriver fredag, at den danske klubs ejer er tæt på at købe Spezia.

Robert Platek overtog SønderjyskE i efteråret, og nu udvider han så med endnu en klub. Det koster ifølge de italienske medier 22 millioner euro eller godt 164 millioner kroner at overtage Spezia.

Læs også:Haysen erkender: Ikke altid enig med USA-ejere

Hvad der også er interessant er, at flere af de italienske medier hævder, at Platek allerede ejer den portugisiske klub Casa Pia AC. Det var her, FC København-anfører Zeca begyndte sin karriere.

Overtagelsen af Spezia rumlet i italienske medier i en uges tid. Tidligere forlød det, at køberen ville være MSD Capital, som er den pengetank, som Robert Platek er en central skikkelse i, men altså ikke Platek selv. Derfor ville SønderjyskE ikke kommentere det, da tipsbladet.dk henvendte sig.

Læs også:SønderjyskE har ikke travlt med at finde ny sportschef

Andre medier har også skrevet, at det ville være Alan Pace og ALK Capital, der skulle overtage Spezia. Det var de investorer, der for få måneder siden købte Burnley i Premier League - blandt andet med et kæmpestort lån fra Platek og co. i MSD Capital.

Men nu tyder det altså på, at det bliver Robert Platek selv, der overtager Serie A-klubben. Og hvis de italienske informationer om Casa Pia i Portugal stemmer, bliver SønderjyskE pludselig en del af et netværk af europæiske klubber.

Læs også:SønderjyskE-ejer indsætter ny mand i bestyrelsen

Læs også:Transferplanen: Pokalvinderne vil finde guld i 1. division

Læs også:Rigmænd indtager Superligaen: Så meget er de værd