AC Milan ydmyget af bundhold

For anden gang på fem dage tabte AC Milan stort, da det mod kriseramte Sassuolo endte 2-5 i Serie A.

2023 har indtil videre været lidt af et mareridtsår for AC Milan.

Storklubben fra Milano har spillet syv kampe på tværs af alle turneringer og kun vundet en enkelt. Det var årets første tilbage i starten af januar.

Det er dog for alvor gået ned ad bakke på det seneste.

Søndag blev det til det andet ydmygende nederlag i denne uge, da Milan for anden kamp i træk lukkede mindst fire mål ind og tabte 2-5 til Sassuolo, som inden kampen ikke havde vundet siden 24. oktober.

Tirsdag endte det 0-4 mod Lazio, og i sidste uge tabte Milan 0-3 til lokalrivalen Inter i den italienske Super Cup.

Mod Sassuolo gik det galt allerede i starten af første halvleg. Efter 20 minutter stod der 2-0 til gæsterne efter to mål på cirka to minutter.

Olivier Giroud fik hurtigt reduceret til 1-2, men der gik ikke længe, før det blev 3-1. Domenico Berardi, som havde lavet assister på de første to Sassuolo-mål, kom nu selv på tavlen.

Ondt blev værre for Milan kort inde i anden halvleg. Kun et par minutter var gået, da Armand Lauriente gjorde det til 4-1 på et straffespark.

Ante Rebic så lidt efter ud til at have reduceret for Milan, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-tjek.

I stedet blev det 5-1. Domenico Berardi blev noteret for sin tredje assist, da Matheus Henrique bankede endnu et søm i Milans kiste.

Det fik flere tilskuere på San Siro til at rejse sig og gå. Dermed missede de også, at Divock Origi fik pyntet lidt på resultatet med sin udligning til 2-5.

Milan kunne måske godt have brugt Simon Kjær i søndagens kamp, men cheftræner Stefano Pioli lod den danske landsholdsanfører varme bænken i hele opgøret.

Milan har nu ikke vundet sine seneste fire ligakampe. Holdet er placeret som nummer fire i tabellen med 38 point. Samme antal, som Atalanta har på tredjepladsen.

Juventus har det for tiden også lidt svært både på og udenfor banen og havde ligesom Milan en skidt søndag. Hjemme mod Monza endte det med et nederlag på 0-2.

Dermed fik Monza revanche efter at være blevet sendt ud af den italienske pokalturnering i sidste uge takket være et nederlag til Juventus.

Juventus har nu tabt to af sine seneste tre ligakampe. I sidste uge fik holdet fratrukket 15 point i Serie A på grund af en sag om værdisætning af spillere. Juventus har appelleret afgørelsen.