• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Minister blander sig: Afskaf VAR i Superligaen

Foto: Getty Images

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard støtter kampen mod Video Assistant Referee.

Af Anders Dehn

Mens nogle nok mener, at VAR er kommet for at blive, kæmper andre indædt imod. Det gælder eksempelvis den nyligt oprettede "Folkebevægelsen mod VAR", som betegner sig selv som "en organiseret modstand mod VAR i dansk fodbold."

Den har i dag fået sin hidtil mest prominente støtte: beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. I en video bakker han helhjertet op om bevægelsens arbejde.

- Vi har et behov for at rydde op i de ting ved moderne fodbold, hvor man forsøger at udrydde tilfældigheder, som alt sammen er med til ødelægge den passion og den spontanitet, der er ved fodbolden. Så derfor støtter jeg den folkebevægelse meget, meget varmt, siger han.

Se videoen her:

Folkebevægelsen mod VAR er startet af magasinet Euroman, og den har et erklæret mål: VAR skal ud af den danske Superliga. Bevægelsen forklarer sit synspunkt således:

- VAR har affortryllet fodbolden. Klimaks er blevet til antiklimaks, et mål er ikke længere et mål. VAR er et attentat mod spillet, vi elsker. Og døren til dette mørke kapitel i fodboldhistorien må smækkes i – nu.

Video Assistant Referee var i aktion så sent som i går, hvor systemet blandt andet spillede en nøglerolle i derby mellem FC København og Brøndby IF. Læs mere om kampen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020