• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Mit største mål i livet var at blive FCK-anfører

Foto: Getty Images

Thomas Delaney taler i et interview med et tysk magasin om, hvor meget han drømte om at blive FCK-anfører.

Af Ole Hoffskov

Måske slikker FCK-fansene stadig sårene. Måske er de kommet videre. 

I hvert fald var det en stor drøm for "Løvernes" tilhængere, der ikke blev opfyldt, da Thomas Delaney i januars transfervindue tog fra Sevilla til Hoffenheim frem for at vende hjem til FC København. 

Sportsdirektør Peter Christiansen har fortalt, at der blev forsøgt flere modeller, men det lykkedes ikke at nå til enighed med den danske stjernespiller og Sevilla. Nu er Thomas Delaney i stedet omrejsende i nederlag syd for grænsen.

Selv om det ikke blev i denne omgang, at Thomas Delaney vendte hjem til FC København, er det næppe udelukket, at det sker engang i fremtiden. Hvad FCK betyder for den 31-årige midtbanespiller, sætter han ord på i et interview med Hoffenheims klubblad TSG-Magasinet.

- Det var mit største mål i livet at blive anfører for FC København, fortæller Thomas Delaney, der opfyldte drømmen i en alder af 22 år. 

Han nåede 246 førsteholdskampe for FC København, før han tog til udlandet, og nu tørner han altså ud for Hoffenheim, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr og en lang række nederlag siden ankomsten. Hoffenheim kæmper en hård kamp for overlevelse i Bundesligaen.

- Det er ikke sjovt at være så langt nede i tabellen. Vi kan kun overvinde nedrykningskampen i fællesskab, og klarer vi det, kan det give et rygstød til de kommende år, lyder det fra danskeren.

Thomas Delaney er lejet ud fra Sevilla til Hoffenheim frem til sommer, og den tyske klub har ingen købsoption på den tidligere FC København-stjerne.