2017-06-16 15:31
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-sæsonen er forbi, og tipsbladet.dk har bedt en aktør fra hvert af de 14 Superliga-hold om at sætte sit personlige Superliga-drømmehold med spillere fra indeværende sæson. Denne gang FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen.

Uge efter uge bliver Superliga-spillerne målt og vejet af diverse fans, journalister og eksperter. I en ny serie her på tipsbladet.dk vil vi lade spillerne selv komme til orde. Hvem synes de er bedst i Superligaen?

En repræsentant fra hver klub i Superligaen har fået til opgave at sætte sit eget personlige "Superliga-drømmehold" med kun nogle få regler som ramme.

- Holdet skal bestå af 11 spillere - der skal ikke vælges en cheftræner.

- Spilleren må ikke have sig selv på holdet.

- Man må maks have fire spillere fra samme klub på holdet.

- Holdet skal stille op i en 4-4-2-opstilling.

- Holdet skal bestå af spillere, der har spillet i Superligaen i denne sæson.

Her er FC Midtjylland-anføreren, Jakob Poulsens, drømmehold:

Målmand: Frederik Rønnow, Brøndby IF
- Både Rønnow, Jesper Hansen og Robin Olsen har stået fantastisk i den her sæson, men Robin Olsen har haft et fantastisk forsvar foran sig. Så jeg synes, at Rønnow har været ham, der har reddet flest point til sit hold.

Højre back: Peter Ankersen, FC København
- Han har bare været bedst, synes jeg. Han har altid været god offensiv, men jeg synes også, han er begyndt at være god defensivt. Også i de europæiske kampe. Så: flot sæson.

Central forsvarer: Erik Johansson, FC København
Central forsvarer: Mathias "Zanka" Jørgensen, FC København

- De har bare været super. Der er gået 20 mål ind på dem i 36 kampe, så det vidner om en ufattelig stærk defensiv. De er rigtig, rigtig gode sammen og rigtig gode hver især. Derfor er de med.

Venstre back: Filip Novak, FC Midtjylland
- For ikke at køre totalt FCK-forsvar har jeg valgt Filip Novak. Jeg synes, han har været rigtig stabil. Han blev hentet til Midtjylland, fordi han var fantastisk offensivt og scorede mange mål og lagde op til mange. Men jeg synes også, at han lidt a la Ankersen er begyndt at være stærk defensivt. Det er ufatteligt sjældent, det er ovre ved ham, de kører igennem.

Højre midtbane: Rilwan Hassan, FC Midtjylland
- Han har altid været ufattelig god mellem felterne, arbejder helt sindssygt for holdet og er virkelig god i sine driblinger og har en fantastisk speed. Heldigvis er han begyndt at få et output med mål (4 styk, red.) og specielt assists, som han har lavet rigtig mange af i den her sæson (9, red.).

Central midtbane: Stanislav Lobotka, FC Nordsjælland
- En fantastisk lille spiller. Hurtig, god i sine vendinger, fantastisk drive med bolden, når han får vendt på sin modstander.

Central midtbane: Hany Mukhtar, Brøndby IF
- Ham og Rønnow har for mig været symbolet på Brøndbys fremgang i den her sæson. Det har været de to, synes jeg, som har været deres klart bedste spillere og været dem, der har båret det.

Venstre midtbane: Jonas Borring, FC Midtjylland
- Han var måske ikke sindssygt fremtrædende i efteråret, men i foråret er han virkelig trådt i karakter og vandt assistlisten i ligaen (med 12 styk, red.). Det berettiger til en plads på holdet.

Angriber: Marcus Ingvartsen, FC Nordsjælland
- Det siger sig selv. Han er Superliga-topscorer. Han kan score med hovedet, han kan score med fødderne. Han har en god fart, en god fysik. Han er en rigtig spændende angriber.

Angriber: Paul Onuachu, FC Midtjylland
- Valget stod mellem ham og Cornelius, og jeg er selvfølgelig klubmand, så jeg har valgt Paul. Både fordi han har scoret flere mål, og så synes jeg, at Paul er virkelig ubehagelig for alle forsvar. Det er Cornelius også, men det blev lige målene, der afgjorde det.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO