• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Morten Bruun var træner i SønderjyskE: Jeg hadede det som pesten i perioder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodboldkommentatoren fortæller i Troels Bechs podcast, at han ville ønske, han havde sagt op, da han var SønderjyskE-træner. I perioder hadede han jobbet som pesten, og med oplevelsen fandt Bruun ud af, at han aldrig skulle være cheftræner igen.

Af Kenneth Jensen

424 gange trak Morten Bruun Silkeborg-trøjen over hovedet som spiller, og han er den dag i dag fortsat den med flest førsteholdskampe for klubben fra Søhøjlandet. I 1994 vandt han det danske mesterskab, og i 2001 blev han pokalvinder, inden han en lille måned senere indstillede sin karriere, der også tæller EM-sejren i 1992.

Det var derfor heller ikke så overraskende, at det var netop "Mr. Silkeborg", SIF henvendte sig til, da klubben allerede i efteråret var i store problemer i Superligaen efter salg af flere profiler. Bruun takkede ja og afleverede et Superliga-hold til Viggo Jensen, der overtog i 2002.

Men da Morten Bruun i 2005 overtog cheftrænerjobbet i SønderjyskE efter Søren Kusk, var det en helt anden oplevelse, der ventede. Det fortæller han i Troels Bechs podcast "Bech Bag Bolden"

Læs også:Superligafans ser frem til genstart trods tomme tribuner

Han blev fyret efter bare otte måneder på grund af uoverensstemmelser med spillertruppen, og i det hele taget var oplevelsen med til, at han aldrig skulle sætte sig i trænersædet igen.

- Det var der, jeg fandt ud af, at trænerjobbet er andet og meget meget mere end det, jeg havde oplevet i Silkeborg. Jeg havde ikke den samme ultimative opbakning, men jeg gjorde mig vel heller ikke fortjent til det. Jeg synes faktisk heller ikke, jeg havde et lige så godt setup omkring mig, som jeg havde i Silkeborg, siger Morten Bruun og forklarer videre:

- Men først og sidst skal jeg kigge på mig selv og sige, at jeg simpelthen ikke var ordentligt parat til den udfordring, og jeg var heller ikke parat til at gennemleve sådan en periode, jeg var i gang med at gennemleve, inden jeg blev fyret.

Læs også:Forskere: Minimal risiko for coronasmitte i fodboldkamp

- Det var ubehageligt, og hvor en del af mig alligevel tænkte, om man kan komme ud på den anden side. Du (Troels Bech, red.) har selv været træner i mange år og må have gennemlevet nogle af den slags perioder og så være kommet ud på den anden side og have tænkt, 'okay, hvis jeg kan gennemleve det en gang og komme hertil, så er det måske det værd'. Men jeg var ikke parat til at gennemleve det, og jeg havde heller ikke personligheden til det.

- Hvis jeg havde været et større mandfolk, end jeg var dengang, havde jeg sagt mit job op, for jeg hadede det som pesten i perioder. Virkelig. Jeg var så ked af det. Dels var der noget overlevelse over det, og 'man giver heller ikke op', men jeg tror ikke, når jeg kigger tilbage, at jeg har været den største inspirator for mit hold, hvis jeg gik i en stilling, som jeg dybest set ikke brød mig om.

- Så jeg vidste udmærket godt, da jeg var på vej hjem fra min fyring i SønderjyskE, at det her skulle jeg aldrig gøre mere. Jeg plejer at joke med, at det er sidste gang, at jeg skal uden for min comfort zone. Men det mener jeg faktisk.

54-årige Morten Bruun er ansat som fodboldkommentator på Eurosport-kanalerne, han underviser på Idrætshøjskolen Aarhus og er ungdomstræner i IF Lyseng. Bruun er uddannet journalist og har udgivet flere bøger, senest "Matchday - Turen går til engelsk fodbold".

Læs også:Morten Bruun blæst bagover: Jeg har været helt rundt på gulvet

Læs også:Fantastisk opbakning: SønderjyskE har indsamlet 800.000 kroner

Læs også:Ekspert om SønderjyskE: Et skær af desperation over det