Video : Tipsbladet
Superliga

Neestrup løfter pegefingeren - her er FCK elendige

FC Københavns helt, helt store problem i denne sæson har været hjørnespark imod. Og det er noget, cheftræner Jacob Neestrup vil have styr på.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): De er vant til at være de bedste, men på ét punkt er der kun et hold i Superligaen, der i denne sæson har været dårligere end FC København: Mål imod efter hjørnespark.

De forsvarende danske mestre har ikke bare været dårlige til at forsvare eget net, de har faktisk været decideret elendige ved hjørnesparkssituationer.

Otte gange i denne sæson har modstanderen scoret på et hjørnespark mod FC København, og det er kun Randers, der har lukket flere mål ind efter hjørnespark.

Men Randers har lukket 40 mål ind alt i alt, og Hvidovre, der som FCK har lukket otte mål ind efter hjørnespark, har lukket 51 ind i alt. Da FCK har lukket 27 ind alt i alt, er det altså godt 30 procent af FCK's mål imod, der er indkasseret efter hjørnespark.

- Vi kan ikke komme udenom, at når vi har indkasseret otte mål på hjørnespark, og hvis du sammenligner det med de andre top seks-hold, så er det en konkurrence, vi ikke vinder lige nu, som det boner ud.

- Det er meget, meget vigtigt, at vi en gang for alle får forbedret det, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet og den fremmødte presse til onsdagens træning.

Men cheftræneren kommer ikke til at pege fingre, når det kommer til det oplagte spørgsmål, nemlig hvor det går galt for FCK.

- Det er et godt spørgsmål, jeg gerne vil give et svar på, men det vælger jeg at holde for mig selv. Hvis jeg svarer konkret på det, kan det hurtigt lyde, som om jeg peger meget direkte på ham, ham og ham, og det er ikke det, der er meningen. Vi må bare forbedre det, er svaret.

FCK-træneren er klar over, at der skal styr på det, hvis FCK skal holde sig inde i kampen om mesterskabet.

- Men det er frustrerende, at vi i en konkret spilsituation lige nu er dårligere end nogle af vores direkte konkurrenter. Det er, som jeg har sagt tidligere - der er nogle gange hold i Danmark, som har fået kritik for, at så vandt de bare en kamp på en dødbold, og der er jeg slet ikke. Det har vi også normalt været dygtige til, specielt defensivt, og jeg har stor respekt for de hold, der er dygtige på den del af spillet, for det kræver en hård indsats. Det er ikke noget, man hverken kommer gratis til eller fra, siger Jacob Neestrup.

Ikke overraskende er der også i spillertruppen utilfredshed med det faktum, at man har lukket en stor procentdel af målene imod ind via hjørnespark.

- Jeg er ikke tilfreds med det. Vi har analyseret det, og der er selvfølgelig nogle episoder, som ikke er gode nok.

- Vi skal ikke være bange for det, det kommer til at ske, at de kommer til at få hjørnespark. Vi skal bare gøre vores arbejde og stole på hinanden, siger Kevin Diks.

FC København kommer allerede på søndag på en svær opgave med at forsvare dødbolde, når FC Midtjylland er vært for et topbrag mod FC København.