• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Trods rygte: Nej, FCK henter ikke Evander

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Et brasiliansk rygte melder FC København interesserede i FC Midtjylland-stjernen, men ifølge Tipsbladets oplysninger er der intet i det.

Evander i uhørt skifte fra FC Midtjylland til FC København?

Det rygte kunne den brasilianske udgave af ESPN bringe natten til fredag dansk tid i en podcast, hvor det forlød, at 24-årige Evander tiltrækker sig interesse fra både FC København og Rangers FC.

En sådan handel mellem to direkte konkurrenter i Superligaen virker urealistisk, og ifølge Tipsbladets oplysninger er der da heller ikke noget som helst, der tyder på, at Evander fortsætter karrieren i Hovedstaden.

FC Midtjylland er slet ikke interesserede i at sælge til FC København, og omvendt har Peter Christiansen og FCK heller ikke snøren ude efter brasilianeren.

Det er også velkendt, at Claus Steinlein, Svend Graversen og kompagni vil sælge Evander for op mod 75 millioner kroner, og at man i løbet af sommeren har afvist bud i omegnen af 50 millioner kroner fra Galatasaray. Sådanne beløb har FC København ikke tidligere betalt for spillere, og klubben vil efter alt at dømme heller ikke betale det denne sommer.

Det er imidlertid planen, at Evander skal skydes af denne sommer, og der er interesse for den dygtige midtbanespiller.

I ESPN-podcasten, som Evander selv deltager i, nævnes som sagt Rangers FC og FC København, og mens sidstnævnte af indlysende årsager er en meget urealistisk destination, har klubber fra adskillige ligaer ifølge Tipsbladets oplysninger forhørt sig om Evanders og FC Midtjyllands fælles fremtidsplaner og muligheden for en transfer.

Men siden den konkrete og til tider insisterende interesse fra Galatasaray er der ikke dukket nye tilbud op eller solide indikationer om, at nogen er på vej med de op mod 10 millioner euro, der er FC Midtjyllands ønskepris og vil placere den 24-årige brasilianer i samme kategori som salgene af Frank Onyeka til Brentford og Jens Lys-Cajuste til Reims.

I podcasten på ESPN fortæller Evander selv om forhandlingerne med Galatasaray:

- Der var samtaler, men det, der manglede, var en aftale mellem klubberne. Klubberne forhandlede om en pris, og jeg tror, at problemet lå der. Men det er en del af processen, og det er normalt mellem klubber, siger han.

Det kommer også frem, at Evander og hans agenter sammen med FC Midtjylland afsøger markedet og mulighederne for en transfer denne sommer, hvilket også er FC Midtjyllands håb.

Læs mere om Evander og FC Midtjyllands situation i denne analyse.

Evander, 24 år, har spillet lige over fire år i FC Midtjylland, hvor han står noteret for 152 kampe, 43 mål og 34 oplæg. I den indeværende sæson har han siddet ude med en skade i et stykke tid og har blot været i aktion i fire kampe. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.