Video : Tipsbladet
Superliga

Nervøs Lassen: Vil være ødelæggende for Djukic

Hvidovre IF-sportschef Peter Lassen er meget opsat på at beholde Filip Djukic, der lørdag blev kåret til Årets Spiller i klubben, der skal en tur ned i den næstbedste række. Lassen er også nervøs for, at målmanden kan ende som andetvalg i en anden klub.

HVIDOVRE STADION (Tipsbladet): De rykkede op i Superligaen for første gang i mere end 25 år sidste sommer, men det blev kun til én sæson i den bedste række for Hvidovre IF i denne omgang. 

Drømmen er dog at være tilbage i Superligaen næste sommer, lød det efter lørdagens 0-0-kamp mod Lyngby fra Hvidovre-sportschef Peter Lassen. 

- Det har været pissesjovt, og jeg kommer til at savne det rigtigt meget. Men nu må jeg se, om jeg kan få samlet et hold, der kan være så heldige og dygtige, at vi kan spille os op igen. Det er det, vi prøver på, lød det fra Lassen, der fremhævede den første sejr som sæsonens højdepunkt:

- Der vil jeg sige vores første sejr over OB, da vi vinder derovre. Det var noget helt specielt. Men nu havde folk også svinet os til i mange kampe, hvor vi ikke havde vundet, og så går vi over og vinder i Odense af alle steder. Det var en fantastisk følelse. 

Generelt er Peter Lassen stolt over, at Hvidovre formåede at spille sig op i Danmarks bedste række. 

- Jeg er sindssygt stolt over, at en klub med vores budget og faciliteter kan spille med i Superligaen. Som vi også snakkede om inden vi gik i gang, så var det jo slet ikke meningen, at vi skulle være her. Men tabellen lyver ikke, så nu må vi en tur ned og vende, og det bliver sindssygt svært at rykke op igen. Det er gode hold og alle vil gerne slå nedrykkerne fra Superligaen. 

Det endte med at blive OB, der skal med Hvidovre ned i 1. division, og det gør indtryk på Peter Lassen. 

- Nu har jeg ikke rigtig nogen holdning til, hvem der rykker med os ned, men det er jo en kæmpe klub. Jeg holder af alle klubberne i Superligaen, men det giver da en kæmpe knude at se sådan en kapacitet ryge ned i NordicBet Ligaen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige... godt, det ikke er mig, med det budget, lød det fra Hvidovre-bossen. 

Trio med uafklaret fremtid
Peter Lassen fortalte tidligere på ugen, at han mangler at få afklaret fremtiden for fire-fem spillere, og der er stadig en trio, hvor fremtiden ikke ligger fast endnu.  

- Det er kogt ned til tre nu. Filip (Djukic, red.), 'Greko' (Christian Jakobsen, red.) og 'Tubbe' (Tobias Thomsen, red.) er de tre, som jeg mangler nu. Så det bliver spændende at se, hvor vi ender der, lyder det fra Peter Lassen, der ikke ved, hvor pilen peger hen.

- Jamen, jeg ved det ikke. Jeg er også nået dertil, at jeg ikke gider at blive ved med at løbe efter dem hele tiden. Jeg bliver også snart nødt til at agere, for jeg vil også gerne have sommerferie. Hvis Filip vælger at tage et andet sted hen, jamen så får jeg ikke nogen sommerferie. Så jeg håber og krydser fingre for, at han bliver her. 

Peter Lassen havde givet de omtalte spillere en deadline, men de har efterfølgende fået mere snor til at finde en afklaring. 

- Sådan er det jo. Det er unge mennesker. De vil gerne spille på højeste plan, og det kan jeg også godt forstå. Men som jeg har prøvet at forklare Filip, så er det fint nok at spille på højeste plan, men du skal fandme ikke være andenmålmand. Det er det, jeg er bange for. Jeg holder utroligt meget af knægten, og jeg er bange for, at der er nogen, der overtaler ham til at skifte, hvor han så kommer til at sidde og krydre røv som andenmålmand.

- Det ville jo være fuldstændigt ødelæggende for hans karriere, frem for at han bliver her som førstemålmand og som en leder. Filip har jo anførerpotentiale, han er jo en af dem, der råber allerhøjest på holdet. Jeg har sagt til Filip, at jeg synes, at han skal blive her et år mere og se, om ikke han kan spille os i Superligaen igen. Og hvis vi ikke spiller os i Superligaen igen, så vil jeg være den første til at hjælpe ham med at finde en anden klub. 

En spiller, der helt sikkert forlader Hvidovre nu, er lejesvenden Thomas Jørgensen, som har imponeret Peter Lassen stort i foråret. 

- Thomas Jørgensen har jo fået det helt store gennembrud i Superligaen, og han kom fra et U19-hold i FCK. En af profilerne i Superligaen. Altså, det er jo vanvittigt, lød det fra Peter Lassen, der ikke ser nogen chance for at beholde teenageren: 

- Ja, den er helt lukket. Det kan være, at Neestrup får en dårlig nat på et tidspunkt og sender ham tilbage, men altså, Neestrup har givet udtryk for, at han vil have Thomas tilbage. 

Hvidovre IF nåede i denne sæson at hente 20 point i 32 kampe.