• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Før Newcastles CL-comeback: Har haft problemer

Foto: Getty Images

Newcastle imponerede i sidste sæson, men er kommet lidt ned på jorden, inden klubben tirsdag får CL-comeback.

Af /ritzau/

Fodboldprojektet i Newcastle United kulminerer foreløbigt, når klubben tirsdag for første gang i over to årtier er tilbage i Champions League.

Men der er panderynker i det nordlige England. Efter et brag af en præstation godt hjulpet på vej af udskældte milliarder fra Saudi-Arabien i sidste sæson er klubben kommet ned på jorden i den nye Premier League-sæson.

Og ydmygheden efter seks point i fem kampe strålede ud af træner Eddie Howe, da klubben i weekenden havde slidt sig til en smal sejr over Brentford.

- Vi har vundet, og vi er i en god mental tilstand, men vi er ikke overdrevet glade. Det er vigtigt, at vi kontrollerer vores følelser, lød det fra træneren efter kampen, som blev vundet på et straffesparksmål.

Newcastle blev for lidt mindre end to år siden stenrig med et trylleslag, da den saudiarabiske investeringsfond Public Investment Fund kastede penge efter den fallerede klub.

På det tidspunkt var klubben på vej mod afgrunden i Premier League, men reddede kastanjerne ud af ilden.

Og i den første hele sæson med saudiarabiske milliarder på bankbogen buldrede Newcastle ind i top-4 og snuppede en Champions League-billet.

Nu venter AC Milan på udebane i første runde af den fine europæiske turnering, og Eddie Howe kan klamre sig til, at italienerne i weekenden fik ørerne i maskinen mod lokalrivalen Inter og tabte med 1-5 i det traditionsrige derby.

Det er dog ikke en kamp, Newcastle-træneren lægger alt for meget vægt på. Forberedelserne bygger på mere end bare den kamp.

- Der er lagt meget arbejde i forberedelsen indtil nu. Du kan ikke med to dages varsel skifte fokus til AC Milan.

- Men jeg vil analysere deres derbykamp, og det vil hjælpe os, siger Eddie Howe.

Hvis man spørger Allan Kuhn, der er ekspertkommentator hos Viaplay, så behøver Newcastle imidlertid ikke være rigtig bekymret.

Man bør således skæve til, at klubbens tre nederlag hidtil i Premier League-sæsonen er kommet mod stærke modstandere som Manchester City, Liverpool og Brighton, mener han.

- De har haft problemer mod de bedste i den her sæson. De har mødt toppen af poppen. Men den burde de selvfølgelig selv være en del af, siger Allan Kuhn.

I Champions League er Newcastle havnet i en dynamitgruppe med AC Milan, Dortmund og Paris Saint-Germain, og hvis englænderne ellers finder sig selv, har de gode chancer.

- Det er en kongegruppe, og det kan blive en dreng og en pige. Men jeg vurderer, at Newcastle har lige så store chancer for at gå videre som de andre. Det er et stabilt hold, siger han.

Kampen mod Milan på udebane har kickoff klokken 18.45.

/ritzau/