Video : Tipsbladet
Superliga

Nu vælter Lindstrøm-millionerne ind i Brøndby

Brøndby IF scorer kassen på salget af Jesper Lindstrøm til Napoli. De blå-gule har en videresalgsklausul på 15 procent.

Carsten V. Jensen må gnide sig i hænderne - med under en uge tilbage af transfervinduet bliver Brøndby med al sandsynlighed over 20 millioner kroner rigere.

Den tidligere Brøndby-darling Jesper Lindstrøm skifter ifølge Bild fra Eintracht Frankfurt til de italienske mestre fra Napoli. Offensivspilleren rejser til Italien søndag aften og skriver under med Napoli i starten af næste uge, hvis alt forløber efter planen. 

Det har ikke været fremme, hvor meget Napoli betaler for Jesper Lindstrøm, men en pris på 225 millioner kroner er igen og igen blevet nævnt i forbindelse med det salg, der har været længe undervejs, og det er ligeledes en pris i det leje, Tipsbladet har hørt fra tyske pressekilder.

Ifølge Tipsbladets oplysninger sikrede Brøndby IF sig ved salget af Jesper Lindstrøm til Eintracht Frankfurt i 2021 en videresalgsklausul på 15 procent, og den manøvre forgylder nu Brøndby.

De 15 procent udregnes ud fra den del af transfersummen, som overstiger det beløb, Eintracht Frankfurt selv betalte for Lindstrøm. Tyskerne pungede for to år siden ud med rundt regnet 50 millioner kroner.

Hvis Jesper Lindstrøm som ventet er blevet solgt til Napoli for et beløb i omegnen af 225 millioner kroner, skal Brøndby IF have 15 procent af 175 millioner kroner, hvilket efterlader Superliga-klubben med omkring 27 millioner kroner for videresalgsklausulen. Og det er altså penge, Carsten V. Jensen han shoppe for den sidste uge af transfervinduet, hvis ellers bestyrelsen og Global Football Holdings er med på den maønvre.

Ud over videresalgsklausulen vil Brøndby IF også få nogle af de såkaldte udviklingspenge, en lille andel af transfersummen, der betales til klubber, der har udviklet en spiller mellem 12- og 21-års alderen.

For to måneder siden talte Tipsbladet med Carsten V. Jensen om netop Jesper Lindstrøm, og Brøndby-bossen lagde ikke skjul på, at han håbede på et snarligt salg af den danske landsholdsspiller.

- Vi har efterhånden fået en del af de bonusser, der var lagt i aftalen. Så det begynder at nærme sig det tidspunkt her, hvor vi gerne ser, at det kunne ske, og at det ville være fint for os, sagde "CV".

Nu er millionerne på vej...