• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

AGF har valgt at skrive kontrakt med 18-årige afrikanske Edafe Egbedi.

Af Torsten Kjems Hansen

Efter et vellykket prøvetræningsophold er AGF og den nigerianske U20-landsholdsspiller Edafe Egbedi blevet enige om en kontrakt gældende frem til sommeren 2015.

- Edafe er en spændende, ung spiller med et stort potentiale. Han har gjort det rigtig godt under træningen og i reserveholdskampen mod Randers, og på den baggrund har vi valgt at tilknytte ham. Det er naturligvis en stor omvæltning for ham at komme til en helt anden kultur, og det vil kræve meget af alle parter, for at det skal blive den succes, vi håber på. Men han har en indædt vilje til at slå igennem, og vi har setuppet til at give ham den nødvendige støtte, så jeg er overbevist om, at han er i stand til at tage springet til Superligaen, siger sportschef Brian Steen Nielsen til AGF's hjemmeside.

18-årige Edafe Egbedi har de seneste tre uger trænet med AGF’s A-trup,
og har gjort det så godt, at kontrakten nu er på plads.

- Egbedi vil ikke kunne gå ind på holdet fra dag et, men er mere tænkt som udviklingsspiller. Nu må vi se, hvor lang tid han skal bruge på at vænne sig til forholdene, men vi har da en helt klar forventning om, at han inden for relativt kort tid vil kunne skærpe konkurrencen om kantpositionerne og give os flere strenge at spille på. Nu kommer han med på vores træningslejr i februar, og den vil helt sikkert flytte ham et godt stykke i den rigtige retning, siger Brian Steen Nielsen.

Edafe Egebedi tiltræder 1. januar 2012. Han vil frem til den 10. november stadig træne med AGF, hvorefter han slutter sig til Nigerias OL-landshold, der er på træningslejr.

Egbedi har tidligere både spillet U/17 og U20 VM for Nigeria.

Superliga

Mere Superliga

Fokus