Superliga Anders Dehn

Ny assistent i FCM: Han har et voldsomt CV

Foto: FC Midtjylland

Michael Silberbauer er tilbage i FC Midtjylland som assistenttræner. Det er cheftræner Bo Henriksen glad for.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland har fået en "kæmpe kapacitet" ind på trænerbænken, siger cheftræner Bo Henriksen til campo.dk. Han roser samtidig klubben for at gøre alt for at lande en aftale med Michael Silberbauer som assistenttræner.

Silberbauer var tidligere ungdomstræner i FC Midtjylland, men forlod klubben i sommeren 2021 for at blive assistenttræner i FC Basel. Han nåede også et par måneder i samme rolle hos FC Utrecht i foråret, inden han vendte tilbage til FCM for nylig.

-  Han er jo på mange områder en fantastisk fyr, som har et voldsomt CV; både som spiller, men så sandeligt også som træner. Vi får en masse erfaring ind, siger Bo Henriksen til campo.dk:

- Vi får en kompetent, dygtig, analytisk, god til individuelt arbejde og et godt menneske ind, så det er jeg kæmpe glad for, at klubben har gjort alt, hvad de kunne for at få sådan en kæmpe kapacitet ind.

Michael Silberbauers CV som spiller tæller AaB, FC København, FC Utrecht, Young Boys, OB, Biel-Bienne og ikke mindst 27 kampe for landsholdet. Som træner har han været i selvsamme Biel-Bienne, FC Luzern og Pacific FC foruden de førnævnte ophold i FCM, Basel og Utrecht. 

Hans nylige ansættelse i FC Midtjylland var en del af en større rokade i den sportslige sektor. Læs mere om den her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.