• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny FCM-boss: Trænerskifte ændrer ikke noget for Jakob Poulsen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jakob Poulsen skal ikke regne med, at han bliver hentet ind fra kulden i FC Midtjylland, fordi Brian Priske har overtaget cheftrænerjobbet fra Kenneth Andersen. Priske er dog åben for at skifte både formation og spillere i startopstillingen.

Af Anders Dehn

Det kunne ikke passe bedre for Brian Priske. I fjor udtalte han, at han i sommeren 2019 færdiggjorde sin P-trænerlicens, og at han gerne ville være cheftræner en dag. Inden for en uge skete begge dele.

I sidste uge forsvarede han sin P-opgave om beslutningstagning på banen, inden han i mandags fik jobbet som træner for det næstbedste hold i Danmark. Det var ikke planlagt, men når nu han skulle tage afsked med cheftræner Kenneth Andersen, var timingen forbilledlig.

Læs også: Priske vil lave ændringer: Formation, spillestil og spillere er i spil

- Det kom selvfølgelig hurtigere, end jeg havde regnet med. Det er rart at få P-licens overstået, så jeg ikke skal bruge krudt på den del. Nu kan jeg have fuldt fokus på at løse min opgave, siger Brian Priske til tipsbladet.dk.

Den opgave er at løfte FC Midtjyllands spil. For resultaterne har været gode i denne sæson; fem sejre og én uafgjort i Superligaen. Men Priske ser også plads til forbedring og måske ændringer af holdet.

Læs også: Fire måneders prøve: Steinlein håber, Priske fortsætter som fast cheftræner

- Jeg tror generelt, man vil gøre noget anderledes, når en ny cheftræner tropper op og vender alle sten og ser, om der er ting, man kan skrue på. Kenneth afleverer et hold, som har præsteret godt. Primært på pointdelen har vi præsteret godt, men der er også nogle spillemæssige ting, som vi gerne vil blive dygtigere til, så vi ikke skal ud i 90 minutters fodbold, før et straffespark afgør kampene til vores fordel.

Ingen ny chance for kaptajnen
FC Midtjylland har allerede fem gange ændret kampens resultat i de allersidste minutter i denne sæson. Så Priske vil gerne vinde mere overbevisende. Men hvordan?

- Det kunne jo være flere ting. Vi kan eventuelt kigge på formationen eller nogle andre spilletyper på banen. Det kan være træningen og kulturen, man vil kigge på. De næste par uger vil sende et signal om, hvilken retning vi går, siger han.

Det mest oplagte spørgsmål er så, om Jakob Poulsen får en ny chance. Men Brian Priske har dårligt nyt til anføreren.

- Som udgangspunkt er den beslutning truffet for længere tid siden, så som udgangspunkt ligger det ikke i kortene, at den beslutning bliver ændret, siger han.

Du har måske også som assistenttræner selv været med til at træffe den?

- Det er jo det, som altid har været det gode i Midtjylland: Vi er mange mennesker omkring mange ting, som giver input i det daglige, og så er der én mand, som skal træffe beslutningen. Alle har haft en stemme, ikke kun om Jakob, men i alle ting.

Håber på fast chefjob
Nu bliver det så Priske selv, der skal træffe beslutningerne. Han får fire måneders prøveriode, mens klubledelsen overvejer, hvem der skal have jobbet på fast basis.

Administrerende direktør Claus Steinlein var hurtig til at sige, at han håbede, at Priske vile vise sig som den bedste kandidat. Det håber Priske også.

- Ja, selvfølgelig. Selvfølgelig er min førsteprioritet Midtjylland, ingen tvivl om det. Derfor er jeg også glad for, at de giver mig muligheden. Men jeg tænker ikke over, om det er fire måneder eller to års kontrakt. Det handler om at præstere på højeste niveau, siger den nye midlertidige cheftræner.

Vil du kunne træde tilbage som assistent, hvis klubben ansætter en anden som cheftræner?

- Det er et godt spørgsmål. Det har jeg ikke tænkt over, og det kommer jeg ikke til at tænke over. Jeg tænker ikke i hvis og hvis, og jeg tænker heller ikke i fiasko. Jeg er et positivt menneske, og jeg ser generelt muligheder. 

Første mulighed for at bevise sit værd i sit nye job får Brian Priske på søndag, når FC Midtjylland gæster SønderjyskE. Der er kickoff til den kamp klokken 16.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus