• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ny FCM'er: Inspireret af engelsk midtbanespiller

Foto: Getty Images

Det er ikke en af de sædvanlige idoler, som den nye FC Midtjylland-spiller har.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland er i gang med forberedelserne til den nye sæson. Det sker for tiden på en træningslejr i Holland. En del af optakten er også at få fat i forstærkninger, og her har det indtil videre været blandt andet Stefan Gartenmann.

I et interview på FCM's hjemmeside kommer han ind på, hvem han har fundet inspiration i blandt fodboldspillere - og det er ikke en af de sædvanlige. Det drejer sig i stedet om den nuværende Bournemouth-manager Scott Parker, som i sin aktive karriere spillede for både Chelsea og Tottenham.

- Det er ikke de sædvanlige idoler, jeg har fundet inspiration i. Jeg har været meget inspireret af den engelske midtbanespiller, Scott Parker. Jeg kan se mig selv i det her med at kaste sig ned i en tackling for at blokere et skud, siger Gartenmann og fortsætter:

- Han var ikke en, der fik alle titlerne eller priserne, men han var bare vigtig for de hold, han spillede på. Det er sådan en type, der er vigtig for et hold, og han er typen, der får det hele til at hænge sammen. Den spiller- og personlighedstype synes jeg er charmerende, lyder det fra den nye FCM-forsvarer.

Han kommer desuden også ind på, hvad han var blevet, hvis det var blevet til et liv som professionel fodboldspiller, og her peger han på, at agentbranchen er interessant. 

- Jeg kan godt lide rejserne, spillerforløbene, oplevelserne og den networking, som også er en del af det. Man skal kunne snakke med alle om alt og være med til at binde folk sammen. Det er ikke sikkert, jeg har alle kompetencerne til det, men jeg finder det spændende, fortæller Gartenmann.

I FCM sigter man på at forstærke sig yderligere med en ny aftale med Anders Dreyer. Det er tilsyneladende ikke så let for dem. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.