• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Ny kontrakt til FC Nordsjælland-talent: Han er en ægte vinder

Foto: Jan Christensen/Getty Images

18-årig midtbanespiller fra Elfenbenskysten får ny kontrakt i FC Nordsjælland.

Af Victor Risager

I vinter blev Mohammed Diomande en del af FC Nordsjællands trup, og straks blev den unge ivorianer også en fast del af cheftræner Flemming Pedersens mandskab. I foråret spillede Diomande nemlig 15 af 16 kampe.

Og nu belønnes han for de præstationer med en ny kontrakt og et nyt trøjenummer. FC Nordsjælland meddeler således, at man har forlænget samarbejdet indtil december 2024.

Sportschef Jan Laursen har været imponeret over Mohammed Diomandes præstationer, mens han også roser FC Nordsjællands akademier for forløbet.  

Læs også:Alt om AGF: Tiden er inde til den svære opfølger

- At ‘Dio’ har præsteret på så højt og stabilt niveau fra start af, skyldes ikke mindst hans stærke personlighed og ærgerrighed. Han er en god dreng, der samtidig er en ægte vinder. Han er hård på banen, men han er også en meget intelligent spiller. Han har allerede bevist, hvor alsidig han er, da han har spillet flere forskellige positioner.

- Vi er virkelig utroligt glade for, at han er her. Og det er denne nye kontrakt også et udtryk for. Det er også vigtigt at sige tillykke og give kredit til begge vores akademier, som har en stor andel i, at ’Dio’ så hurtigt og nemt er faldet til på Superliga-niveau. Her har turene med vores internationale akademihold især været vigtige, siger han ifølge FC Nordsjællands hjemmeside.

Nyt trøjenummer
18-årige Mohammed Diomande, også kaldet “Dio”, får desuden også skiftet nummer fra 43 til 14, men han overvejede også nummer 10. Det har Kamaldeen Sulemana i stedet fået, og så har ‘Dio’ valgt nummer 14 på grund af et af sine idoler.

Læs også:AGF-træner efter lodtrækning: Ville gerne slippe for Kazakhstan-tur

- Normalt ville jeg gå efter nummer 10. På Right to Dream spillede jeg sammen med Mohammed Kudus, så der var 10’eren heller ikke ledig. Derfor spillede jeg i nummer 14, når vi var ude og spille turneringer, siger Mohammed Diomande og tilføjer:

- Da jeg var yngre, kunne jeg godt lide Blaise Matuidi. De kaldte mig faktisk Matuidi på akademiet. Han spillede med 14 bag på trøjen, så det er også lidt hans skyld, at jeg godt kan lide nummeret.

I foråret spillede Mohammed Diomande 15 kampe for FC Nordsjælland. 

Læs også:FC Nordsjælland tabte test til oprykkerne fra Vejle

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus