• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny OB-boss skal finde opgaver til sportschefen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

OB's nye boss, Björn Wesström, skal i gang med at finde opgaver til sportschefen.

Af Kenneth Jensen

De har ansat en fodbolddirektør i fynske OB, og det lyder jo meget hen af noget sportschef, som man allerede har i form af Michael Hemmingsen. Men de to roller skal kunne fungere hver for sig, og derfor er det nu fodbolddirektørens opgave at finde nogle arbejdsopgaver til sportschefen.

Det fortæller nyansatte Björn Wesström i et interview med Sport Fyn.

Fodbolddirektøren fortæller i interviewet, at hans fokus bliver mere på, hvordan man kan hæve indtægterne og sænke udgifterne, og så taler han lidt om, hvad han forestiller sig i forhold til sportschef MIchael Hemmingsen.

- Michael har stor erfaring som spiller fra OB-tiden, har mange, mange kampe på banen og ved, hvordan han møder tilskuerne. Det har jeg ingen anelse om. Han bliver vigtig for mig, og jeg har ham altid bag mig, siger Björn Wesström til Sport Fyn og forklarer:

- Det betyder, at jeg som hans chef skal finde arbejdsopgaver, der bliver gode for ham. Det er ikke min idé at overtage hans job. Min første opgave er at kigge på strukturen og se på, hvordan vi tager beslutningerne om fodbolden, kommunikation, medicin og hvilke personer, jeg skal kigge på dér. Det handler om effektivitet og tydelighed. For eksempel: Hvordan er vi kommet frem til, at vi skal til Tyrkiet på træningslejr? Det fungerer helt okay, men vi ligger nummer ni, så noget fungerer ikke helt perfekt. Der er rutiner, vi skal kigge på, og hvorfor tager målmandstræneren altid dødboldene ved målmandstræningen? Det skal jeg have undersøgt.

Det var allerede i sommer, at det kom frem, at OB havde ansast Björn Wesström, men han startede først i sin nye stilling den 1. januar.

Wesström kom til OB fra en position i svenske AIK, hvor han havde været ansat siden 1999.