• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny SønderjyskE-keeper fik rosende ord med på vejen af Jakob Poulsen

Foto: SønderjyskE

SønderjyskE har denne sommer hentet to keepere ind, og den første kom blandt andet til klubben fra Haderslev, fordi han af Jakob Poulsen og Marco Rojas fik en tommelfinger op.

Af Kenneth Jensen

Der er nye ansigter på banen, når SønderjyskE og Silkeborg IF lidt senere fredag mødes i en testkamp.

De danske pokalmestre SønderjyskE har brugt denne sommer på at skifte en del ud i truppen. Mere end en håndfuld har forladt Haderslev-klubben, og man har allerede hentet nye folk til.

Mest interessant er det naturligvis, at man har fået Marc Dal Hende retur fra FC Midtjylland, mens det i målet også bliver til en kamp mellem australske Lawrence Thomas og Nicolai Flø.

Førstnævnte er ikke specielt kendt på disse breddegrader, men australieren kommer som en spændende målmand, og det virker til at være lidt af et scoop af SønderjyskE, at de har fået fat i keeperen. Der var også interesse fra både Holland og Belgien.

Læs også:Bundesliga-klub har kontaktet Silkeborg IF - vil udleje talenter

Målmanden endte dog i SønderjyskE, og det gjorde han blandt andet, fordi der var en tommelfinger op fra folk i Riddersholms netværk.

- Først og fremmest er det en målmand, vi selv har fået øje på, men det passede med, at jeg kunne bruge Jakobs (Poulsen) og Marcos (Rojas) kendskab til at finde ud mere om mennesket, og hvordan han kan integreres i lokalområdet, siger Glen Riddershilm til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er en keeper med væsentlige målmandsevner, og vi kigger efter spillere, der kan spille og yde på et højt niveau fra dag et. Vi lavede et stort forarbejde - både analytisk og ved at have dialog med Jakob - og vi har fået bekræftet, at han er det, vi havde håbet på. Han er en god karakter, der er omgængelig. Han passer godt ind her.

- Fodboldmæssigt har han gode egenskaber både med hænder og fødder. Det er en dygtig målmand.

Læs også:Ikke aktuel lige nu: FC Midtjylland skyder Sisto-rygter ned

Lawrence Thomas, 28 år, spillede med Jakob Poulsen i den forgange sæson i Melbourne Victory. Nu vender han tilbage til Europa, hvor han tidligere har forsøgt sig. I 2011 spillede han en kort periode for Sheffield United, dog uden at få succes.

I SønderjyskE skal han erstatte tyske Sebastian Mielitz, der er rejst hjem.

- Vi var selvfølgelig ærgerlige over, at Sebastian forlod os, men nu har vi fået en her, der kan være med til at opretholde det høje niveau på målmandsposten, siger cheftræneren.

Australieren har fået en toårig aftale med SønderjyskE og skal altså kæmpe med Nicolai Flø om spilletid.

Udover kampe i Superligaen skal Lawrence Thomas også hjælpe pokalvinderne i Europa, hvor Glen Riddersholms tropper indtræder i 3. runde af Europa League-kvalifikationen.

Læs også:Dal Hende vil være indpisker i SønderjyskE: Jeg er en vinder

Læs også:FCM-sportschef tænker ikke på handler: Fokus er på Champions League

Læs også:Dansk rigmand vil købe traditionsrig engelsk klub

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus