• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Ny Superliga-spiller var på blokken i Barcelona

Foto: Getty Images

Tre år før sit skifte til Lyngby BK var Marc Muniesa faktisk et emne i FC Barcelona.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Lyngbys nye forsvarsspiller Marc Muniesa har efter mere end et årti i FC Barcelona rigeligt med historier at dele ud af.

Forsvarsspilleren kom allerede til klubben som 10-årig, og syv år senere fik han sit helt store drøm opfyldt, da han kunne gå på banen foran et fyldt Camp Nou til sin debut.

Til Tipsbladet fortæller Marc Muniesa om minut 51 af opgøret mod Osasuna i 2009.

- Det var helt vildt. Det var samme dag, som vi fejrede titlen. Alle mine venner og min familie var der, og jeg var bare 17 år gammel. Det vil jeg aldrig glemme. Fire dage senere spillede vi Champions League-finale i Rom, hvor jeg sad på bænken, så det er den bedste uge i mit liv.

Dengang var FC Barcelona verdens bedste klubhold anført af Pep Guardiola, som har en helt særlig plads i Marc Muniesas fodboldhjerte.

- Hvis jeg ser ham igen, så vil vi helt sikkert få os en god snak. Han har altid været god ved mig, og selv da vi spillede i England, og det var Stoke mod Manchester City, så var han altid venlig mod mig. Jeg er taknemmelig overfor ham, fordi han gav mig min debut. Jeg vil altid være glad for den mulighed, som han gav mig, siger forsvarsspilleren og tilføjer.

- Som træner er han vanvittig. Han er en vanvittig fyr, der bare elsker fodbold. Hver gang han snakker om modstanderne, så gør han det altid med respekt, men du får også nøglerne til at kunne dræbe dem på banen. Så hver gang du gik på banen, var det hele bare meget nemmere. Han motiverer dig, og han er den bedste træner i verden i mine øjne.


Marc Muniesa, da han spillede i FC Barcelona, i duel med André Schürrle (Foto: Getty Images).

Gensyn med FC Barcelona
31-årige Marc Muniesa lægger ikke skjul på, at hans helt store drøm var at slå igennem og bide sig fast i FC Barcelona. Selvom stopperen aldrig vil glemme sin debut, så måtte han i 2013 sande, at vejen til førsteholdet blev for lang.

Derfor skiftede han til Stoke i England. Undervejs blev han udlejet til Girona og skiftede derefter på en permanent transfer, inden Al-Arabi i Qatar købte ham i sommeren 2019.

Men opholdet i Qatar kunne faktisk have endt med at blive meget kort. Et år efter skiftet dertil begyndte det at rygtes omkring en retur til FC Barcelona for Lyngby-spilleren.

- Jeg var i Qatar, og Barcelona havde ikke så mange penge, så jeg lagde godt mærke til det i nyhederne. De ville gerne have en billig spiller, som kendte til klubben og deres spillestil, så jeg var en af deres muligheder.

- Men de gjorde ikke alvor af det, og måske var det fordi, at de skulle betale noget til Al-Arabi. De forfremmede unge spillere som Mingueza og Araujo, og særligt Araujo har gjort det fantastisk. Men man ved aldrig, om chancen vil komme, for du kan bare se på Oriol Romeu, der er blevet 31 år nu og er kommet tilbage.

Hørte du selv noget fra FC Barcelona dengang?

- Jeg hørte ikke noget fra Barcelona. Jeg kontaktede selv Barcelona, da jeg så nyhederne, men de fortalte mig, at de ikke kunne sige noget. De sagde også, at de måske havde brug for en stopper, men på daværende tidspunkt kunne de ikke sige mere, fortæller Marc Muniesa til Tipsbladet.

Selvom en retur til FC Barcelona ikke ligger lige til højrebenet længere, så kunne Marc Muniesa sagtens se sig vende retur i en anden rolle efter karrieren.

- Det har altid været en drøm at være i Barcelona. En af mine drømme gik i opfyldelse, da jeg spillede på Camp Nou. Jeg er stadig kun 31, men i fremtiden vil jeg gerne lave noget, der relaterer sig til fodbold. Hvis det er i Barcelona, ville det være fedt. Det er en klub, hvor presset er stort, men jeg kan lide udfordringer, og hvis dén kommer, så vil jeg være glad for at kunne hjælpe dem. Og hvis ikke det sker, så opstår der nok nogle muligheder andre steder.

Marc Muniesas gode ven og tidligere holdkammerat i Stoke Bojan Krkic er netop blevet offentliggjort som fodboldkoordinator i FC Barcelona. Her bliver hans primære opgave at overvåge klubbens unge spiller på det berømte fodboldakademi La Masia.

Nu handler det dog i første omgang for Marc Muniesa at holde fokus på Lyngby BK, som han har tegnet en toårig aftale med. Indtil videre er det blevet til to indskiftninger.